Bosch – 25 godina u Hrvatskoj

Četvrt stoljeća rada u našoj zemlji

Bosch svih 25 godina sudjeluje u društveno odgovornim projektima u Hrvatskoj

Tvrtka Bosch Hrvatska danas obilježava četvrt stoljeća rada u našoj zemlji.  Povodom obljetnice tvrtka je organizirala izložbu svojih novijih proizvoda i rješenja, u hotelu Westin u Zagrebu.

Riječ je o tehnologijama kao što su Rexroth APAS robot koji je fleksibilan i mobilan, a koji se koristi u pametnim tvornicama industrije 4.0 kao pomoć ljudima jer preuzima monotone i jednostavne zadatke te automobil Bubble Car pomoću kojeg je prikazana budućnost rada u Bosch servisnim radionicama za vozila.

Tvrtka Robert Bosch d.o.o. osnovana je 11. ožujka 1993 god. ali prvi Bosch proizvodi u Zagrebu su se mogli naći još daleke 1922. godine u jednoj trgovini u Martićevoj ulici. Prošlu godinu tvrtka Bosch Hrvatska završila je s 409,2 milijuna kuna  ukupnog prihoda, što je nešto malo više nego godinu dana ranije. Broj Boschevih zaposlenika u Hrvatskoj u 2017. godini iznosio je 70, a očekuje se da će ta brojka ostati na sličnoj razini i u 2018.

Mreža tvrtki partnera – kupaca Boschovih proizvoda prelazi 600 lokalnih klijenata u Hrvatskoj.

Mirsada Kudrić direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

Tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti – Bosch Hrvatska je 2004. godine preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Bosch je u Hrvatskoj, 2016. otvorio i poseban odjel Pametna rješenja 2016. godine.

Bosch je u Hrvatskoj u 2017. godini predstavio niz inovativnih proizvoda kao što je Indego 400 Connect automatska kosilica, Bosch EasyControl CT 200, pametan regulator s pripadajućom aplikacijom koji omogućava pregled predvidive potrošnje energije za što bolju uštedu.

Odjel Bosch Building Technologies je na naše tržište uveo Dicentis konferencijske sustave koji omogućavaju simultano prevođenje do 100 jezika na višejezičnim konferencijama, sastancima i prezentacijama.

Svakom autoservisu potreban je višefunkcijski tester koji sadrži sve potrebne „alate“ za pronalaženje i otklanjanje smetnji u radu automobila. Zbog toga iz odjela Boschove autoopreme ovdje izdvajamo KTS 250, optimalni tester za neovisne servise, koji se brzo instalira a može poslužiti i kao drugi uređaj za mobilnu primjenu.

Bosch svih 25 godina sudjeluje u društveno odgovornim projektima u Hrvatskoj. Izdvajamo dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik, suradnju s Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ u Zagrebu i niz drugih projekata koji se najčešće odnose na djecu kojoj je potrebna pomoć i podršku tehničkim školama.

Što se tiče centrale, Bosch Grupa ostvarila je prihod od 78,1 milijardu eura. To je rast od 6,8 posto, ili 8,4 posto nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike, što ukupno iznosi oko 1,2 milijarde eura. Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u 2018. godini porasti za 2 do 3 posto.
___

%d blogeri kao ovaj: