Brz rast ulaganja u EU startupe

Fintech i Medtech tvrtke privukle su najviše novca

0 Flares 0 Flares ×
U privlačenju ulagača posebno su se istakli tzv. fintech startupi i startup tvrtke koje se bave razvojem novih medicinskih tehologija

Novopokrenute tvrtke, ili kako ih ćešće nazivamo – startup tvrtke, u prvih šest mjeseci ove godine privukle su 3,5 milijardi eura novih ulaganja, navodi se u izvještaju koji  su zajednički izradile tvrtke Techstars, portal Tech.eu i tvrtka za online plaćanja Stripe.

Izvještaj je objavljen na najvećoj svjetskoj konferenciji o Internetu, Web Summit; koja se ovog tjedna održava u Lisabonu.

To je znatan skok, posebno kad se usporedi s istim razdobljem prije tri godine kada su startup tvrtke u Europi tijekom prve polovice 2015. privukle 875 milijuna eura.

Najviše novca “povukle” su startup tvrtke iz Francuske (25 posto)  i Ujedinjenog Kraljevstva (25 posto), Španjolska je privukla 3,9 posto navedenog iznosa, a Italija manje od dva posto.

U privlačenju ulagača posebno su se istakli tzv. fintech startupi i startup tvrtke koje se bave razvojem novih medicinskih tehologija. Te vrste statupa privukle su četiri milijarde eura tijekom 2017.  kada su europske startup privukle ukupno 19 milijardi eura.
___

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: