Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 26. Listopad 2016. | 0 komentara

Održan ovogodišnji Virtualni sajam karijera i znanja

preuzmi
0 Flares 0 Flares ×

european_union-300x100-1

U organizaciji portala MojPosao, Infostud i Posao.ba od 19. do 26. listopada održan je „Virtualni sajam karijere i znanja“ (www.dankarijera.com) koje je posjetilo više od 250.000 posjetitelja koji su se mogli prijaviti na više od 170 oglašenih radnih pozicija i 1200 edukativnih programa. Na sajmu je sudjelovalo više od 60 izlagača, tvrtki i obrazovnih ustanova.

Posjetitelji su se mogli prijaviti na otvorene radne pozicije i edukacije, te slati otvorene molbe i uživo razgovarati s poslodavcima putem chata.

U sklopu sajma su uživo održana predstavljanja poslodavaca i okrugli stol na temu koje vještine kandidate kvalificiraju za poslove budućnosti.

Kao vještine budućnosti ispitanici su u najvećoj mjeri prepoznali rad na specijaliziranim informatičkim programima (79%), programiranje (75%), napredno poznavanje rada na računalu (58%) i data analytics (52%), dok su u najvećoj mjeri zastarjelom osobinom koja se podrazumijeva ocijenili osnovno poznavanje rada na računalu (47%). Bezvremensku vještine su znanje stranih jezika (75%), komunikacijske vještine (69%), timski rad (62%) te osobni razvoj (62%). Kao zastarjele osobine ocijenili su poštenje (21%) i društvenost (21%).

Kada su u pitanju osobine ličnosti, ispitanici smatraju kako su osobine ličnosti zaposlenika bezvremenske, ali u najvećoj mjeri kao ključne osobine budućnosti vide inovativnost (50%) i kreativnost (42%).

Sudionici okruglog stola složili su se da prodajne vještine u budućnosti neće izgubiti na važnosti, kao ni važnost ulaganja u osobni imidž te zaključili da je sposobnost prilagodbe također važna osobina i savjetovali kandidatima da upravo nju i proaktivnost iskoriste kako bi se prilagodili novim okolnostima, pronašli posao i ostvarili svoje ciljeve.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2

Autor: Pokreni posao