Otvara se SiemensGrad 2.0

600 milijuna eura Siemens ulaže u tehno-park u Berlinu

Potpisivanje sporazuma: Na slici: ( u prvom redu): Michael Müller, gradonačelnik Berlina; Cedric Neike, član Uprave Siemens AG; (u drugom redu) Ramona Pop, Senatorica Berlina zadužena za ekonomiu, energiju i poduzetništvo; Joe Kaeser, predsjednik uprave i izvršni direktor, Siemens AG te Frank Bewig, Vijećnik, u Berlinu zadužen za prostorno uređenje.

“Siemensstadt 2.0” budući je inovacijski centar i tehnopark koji će biti izgrađen u berlinskoj četvrti Spandau. Riječ je o prostoru veličine 70 hektara, stare industrijske zone koja će, ulaganjem od 600 milijuna eura, biti preoblikovana u tehnološku četvrt 21. stoljeća

Prvi Siemensstadt utemeljen je davne 1897. i isto tako bio je posebna industrijska zona u kojoj se stanovalo, radilo i provodilo istraživanja. Siemensstadt 2.0. bit će zona brojnih industrija četvrte generacije, ali i novo poslovno središte njemčakog glavnog grada.

Tehnologije koje će se razvijati u novom SiemensGradu bit će tehnologije umjetne inteligencije, automatizacije, električnih vozila, Interneta stvari, 3D ispisa, među ostalima.

Siemens u Berlinu sada ima nešto više od 11 tisuća zaposlenih, a nova zona bit će dovršena do 2030.

Više o tome, pročitajte ovdje.

%d blogeri kao ovaj: