Android, Novosti, Projekt "e-MOBIL" | Autor: | 8. Siječanj 2014. | 0 komentara

Predstavljamo aplikaciju: ABC Karte

ABC KarteABC Karte
0 Flares 0 Flares ×

ABC Karte su jednostavna i zabavna edukacijska igrica za učenje, razlikovanje i povezivanje početnih slova i pojmova na hrvatskom jeziku. Osmišljena je za djecu od 3-7 godine starosti. Igrica je prilagođena mlađoj djeci koja još ne znaju pisati, ni čitati ali uživaju u pričama i slikama a i dokazano je da djeca najbolje uče kroz igru i zabavu.

Ljudi su vizualni tipovi i lakše pamte slike nego slova, stoga nije ni čudo da djeca prepoznaju koju aplikaciju, odnosno sliku treba pritisnuti na mobitelu kako bi dobili željeni rezultat, iako ne znaju čitati. Vizualnim stilom djeca uče putem gledanja. Zbog toga više vole ilustracije, slike i slično. Svojim slobodnim pristupom preko smartphona igrica olakšava i ubrzava početno učenje slova i pojmova pomoću interaktivnih slika.

Učenje i prepoznavanje slova se pretvara u igru kroz koju djeca uče i uvježbavaju slova koja im omogućavaju brzo i lako stjecanje osnovnih jezičnih vještina, razvijaju fonološku svjesnost, vizualnu percepciju i poboljšavaju motoričke sposobnosti i koncentraciju što je vrlo važno za djecu te dobi. Ponekad se možete naći u situaciji da trebate prikratiti vrijeme sa svojim djetetom i u tome vam igrica može pomoći da se na edukativan način zabavite u slobodno vrijeme. Također, igrica je korisna pomoć roditeljima i kada nisu kod kuće ili u situacijama kao što su duga čekanja na red za pregled kod liječnika, na putu u automobilu, na ljetovanju (ružno vrijeme i nedostatak sadržaja za djecu što je čest slučaj kod nas na moru).

Kroz proces zabavnog učenja djetetu omogućavate da memorira pojmove i slova povezivanjem slika i riječi i na taj način poboljšavaju mu se kognitivno – lingvističke sposobnosti što je vrlo važno za kasnije usvajanje predčitalačkih vještina neophodnih za glatko čitanje.

ABC Karte su edukativvno pomagalo koje će pomoči djetetu da lakše svlada svoje prve čitalačke korake.

Iz dana u dan, slovo po slovo učenje kroz igricu se nastavlja sa najboljim “mentorom” na svijetu – roditeljem i njegovim smartphoneom! :) Svako slovo – nešto novo! :)

ABC Karte

Istraživanja pokazuju pozitivne učinke edukativnih igara na djetetov psihomotorni razvoj. Kroz našu igricu dijete razvija nove vještine i također značajan je njezin utjecaj na razvoj percepcije, motorike i okulomotorike (koordinacija oko-ruka). Glavni adut za uspjeh naše igrice tržištu leži u činjenici da stalno potiče djecu na učenje i njezina dinamičnost (prelaženje nivoa) što knjiga ne može imati. Djetetu svladavanjem jednog nivoa i prelaskom na sljedeći daje osjećaj postignuća čime se razvija samopouzdanje djeteta. Dijete se osjeća uspješno!

Poznato je da se želje i mogućnosti potrošača mijenjaju u skladu sa životnom dobi. Utvrđeno je da potrošnja kod djece raste uz stopu od 20%, što je brže nego kod bilo koje druge demografske skupine. Predviđa se da će se potrošnja potaknuta odlukama djece udvostručiti svakih 10 godina. Današnje generacije djece potpuno se razlikuju od prošlih. Odrastaju brže, povezanije su, izravnije i potpuno informirane o svijetu oko njih. Stalna prisutnost mobilnih uređaja postala je imperativ.

Od ogromne važnost za djetetov razvoj je da ima uzbudljive predmete koje može držati, osjećati, slušati i njima manipulirati, tako se već od najranije dobi susreće i sa mobilnim uređajima.

Uz neprestani razvoj moderne tehnologije i životno okruženje u kojem dijete odrasta jednostavno ne možemo ih izbjeći. Zato im trebamo ponuditi kvalitetne poticaje u koje spada i naša edukacijska igrica, jer navike stvorene u najmlađoj dobi ostaju za cijeli život. Kroz edukativnu igricu djeca od najmlađe dobi razvijaju svoje sposobnosti, navike i stavove koji će ih pratiti kroz cijeli život. Kroz igru uče kako se nositi sa frustracijom, kako napredovati, dijeliti s drugima, izražavati se i naravno daje im osjećaj ugode, a djeca pamte samo ako imaju ugodna iskutva tijekom procesa učenja. Kada djetetu čitate knjigu, držite ga u krilu i grlite da bi ono to ugodno iskustvo povezalo s knjigom i na taj način zapamtilo čitanje kao lijep i ugodan proces.

Ulaganje u edukaciju djeteta je najvažnije ulaganje!