Android, Novosti, Projekt "e-MOBIL" | Autor: | 29. Studeni 2013. | 2 komentara

Predstavljamo aplikaciju: Geobreeder

GeobreederGeobreeder
0 Flares 0 Flares ×

Ideja za razvoj portala/aplikacije koja bi bila prvenstveno alat za vlasnike pasa (ne profesionalne uzgajivače) rodila se iz potrebe jednog od autora za informacijom o potencijalnoj ženki za parenje svog psa. Kako pasmina nije bila raširena u okolici vlasniku bilo prilično komplicirano locirati odgovarajuću “partnericu” za svog ljubimca. Logičan slijed razmišljanja i razgovora sa kolegama doveo je do prvog šireg koncepta aplikacije koja bi vlasnicima pasa pružila alate i informacije koje su im potrebne kod nabavke, uzgoja i parenja i prodaje tj udomljavanja pasa.

Geobreeder je internetska aplikacija / portal za sadašnje i buduće vlasnicike pasa. Osnovne funkcije aplikacije su:

 • kreiranje profila psa sa unosom osnovnih svojstava (pasmina, starost, lokacija) i ostalih svojstava karakterističnih za pojedinog psa (nagrade na izložbama, slike, karakteristike…)
 • postavljanje statusa psa kao slobodnog za parenje, ponuđenog na prodaju (štenci) ili udomljavanje
 • pretraga baze pasa po kriterijima (za parenje, za prodaju ili udomljavanje)
 • posebni korisnički računi (account) za profesionalne uzgajivače i azile sa mogućnošću dodjele više pasa za prodaju ili udomljavanje

Vlasnicima pasa, aplikacija omogućuje kreiranje profila, pretragu partnera po zadanim kriterijima  i geolokacijski pronalazak partnera u blizini (u km), te stupanje u kontakt sa vlasnikom. Vlasnici pasa također mogu svog psa/štene postaviti u status za prodaju ili udomljavanje. Korisnicima koji žele nabaviti psa aplikacija omogućuje pretragu profesionalnih uzgajivačnica po pasminama i geolokacijski, pretragu privatnih vlasnika pasa koji imaju leglo, te pretragu pasa iz azila za udomljavanje. Profesionalni uzgajivači i azili imaju mogućnost otvaranja više profila pasa ponuđenih na prodaju i udomljavanje što im omogućuje lakši pronalazak kupaca ili udomitelja.

Početni ekran Geobreedera

Korisnici aplikacije

Vlasnik psa – dog owner 

Korisnik kojeg zovemo vlasnika psa nije profesionalni uzglajivač, on je vlasnik obično jednog ili puno rjeđe, dva psa, koje uzgaja kao kućne ljubimce (ponekad i kao “čuvare”). Psi ovog tipičnog korisnika su uglavnom (ali ne isključivo) čistokrvni psi, koji se u određenom dobu trebaju ili moraju pariti, često vlasnici žele mladunčad, često i ne, a ponekad imaju i problema kako da ih prodaju ili udome. O prodaji i udomljavanju poslije, prije toga vlasnik želi svom psu omogućiti parenje sa psom iste pasmine (a različitog spola, naravno) i takvog treba pronaći. Kod pasmina koje su raširene to i nije veći problem ali kod pasmina koje su manje raširene može postati problem. Korištenjem aplikacije Geobreeder, vlasniku psa je omogućeno da kreira profil svog ljubimca koji sadrži sve relevantne podatke o psu (pasmina, dob, spol, lokacija, leglo, rodovnica, kontakt podatke vlasnika, slike, specifičnosti psa itd…). Vlasik psa će, izradivši profil svog psa, moći pretraživati bazu pasa po podacima koji će unakrsnom pretragom “sparivati” njegovog psa sa istom pasminom, geolokacijski blizu i koji imaju status “slobodan za parenje”. Pomoću tih podataka će isto tako omogućiti svom psu da bude “odabran” kao partner za parenje drugim psima iste pasmine koji se nalazi “geolokacijski” blizu.

Nakon što vlasnik psa pronađe odgovarajućeg partnera za parenje i to rezultira štencima, može napraviti profil štenaca i dodati ih time u bazu štenaca ponuđenih na prodaju ili udomljavanje.

Budući vlasnik psa 

Osim vlasnicima pasa, aplikacija pruža mogućnost i budućim vlasnicima da nabave psa (štene) određene pasmine, koji se nalaze u blizini budućeg vlasnika. Budući vlasnik će pretraživanjem baze štenaca jednostavno doći do informacije dali postoji štene pasmine koju želi u njegovoj blizini ili koje pasmine štenaca može nabaviti u krugu od npr 100 km od svoje lolkacije. U istu pretragu će biti uključeni i štenci profesionalnih uzgajivača ako je u pitanju nabavka čistokrvnog psa. Ukoliko budući vlasnik želi udomiti psa iz azila ili od nekog vlasnika koji poklanja psa, moći će odabrati i pretraživati i takvu opciju. Također će moći postaviti “notification” funkciju koja će mu signalizirati e-mailom ili porukom na pametnom telefonu kada se i ako se pojavi štene željene pasmine i osobinama za prodaju ili udomljavanje u njegovoj blizini.

Profesionalni uzgajivač

Uzgajivači koji profesionalno uzgajaju pse određenih pasmina mogu izraditi profile svojim psima radi pretrage za parenje ili/i ponuditi svoje pse/štence na prodaju ili udomljavanje putem baze Geobreedera i tako učinkovitije i brže prodavati svoje štence, te uređivati i kontrolirati njihove profile i davati informacije o njima. Profesionalni uzgajivači imati će svoje posebne profile i oznake kojima će se u pretragama onemogućiti da se za parenje “upare” dva psa iz istog legla. Profesionalni uzgajivači sa vrhunskim psima moći će u profilima svojih pasa dodavati i unositi nagrade koje psi osvajaju po izložbama, rodovnice itd kako bi istakli kvalitet legla i dali potencijalnim kupcima štenaca potpunu informaciju o kvaliteti svoje ponude štenaca. Također će u svom generalnom profilu moći uređivati i davati informacije o uvjetima držanja svojih pasa, načinu prehrane, cjepljenja itd.

Azil

Aplikacija Geobreeder će pružiti mogućnost Azilima za pse da naprave svoj “account” te izrade profile pasa koje nude za udomljavanje, te će učinkovitije i preglednije voditi bazu svojih pasa te davati potencijalnim udomlčjivačima informacije i opise pasa. Zbog sve veće potrebe za udomljavanjem napuštenih pasa poseban naglasak će se dati na taj aspekt i promovirati pozitivan učinak udomljavanja pasa koji mogu biti i jesu dobri kućni ljubimci kao i čistokrvni psi, pogotovo za vlasnike koji svoje pse ne namjeravaju voditi na izložbe, pariti radi prodaje štenaca, već ga žele isključivo kao kućnog ljubimca.

Prijava na servis i u aplikaciju

Naplata funkcija aplikacije i predviđeni komercijalni efekt

Osnovne funkcije aplikacije koje su predviđene za najširi krug korisnika kao što su pojedinačni vlasnici pasa, budući vlasnici pasa, te azili, će biti besplatne kako bi se osigurao širok krug korisnika i punjenje baze pasa za razne namjene.

Besplatne funkcije aplikacije:

 • otvaranje profila psa pojedinačnog vlasnika
 • geolokacijska pretraga pasa slobodnih za parenje
 • geolokacijska pretraga štenaca za kupovinu sa kontakt informacijom prodavatelja
 • otvaranje accounta za azile i unos pasa za udomljavanje
 • pretraga i informacija o psima iz azila
 • oglasni prostor za azile

Osim besplatnih funkcija, aplikacija ima i funkcije i mogućnosti koje se naplaćuju a one se odnose isključivo na funkcije koje uzgajivačima i vlasnicima donose zaradu odnosno su komercijalnog karaktera. Tu podrazumjevamo i oglasni prostor za razne uzgajivačnice, proizvođače hrane za pse, ponuđače i trgovce opremom za pse itd.

Geobreeder je namijenjen prvenstveno vlasnicima pasa, naročito onima koji ih imaju više

Funkcije aplikacije koje se naplaćuju:

 • kupovina točne kontakt informacije vlasnika psa za parenje (1 USD)
 • otvaranje profila štenca za prodaju/udomljavanje vlasnika psa ili profesionalnog uzgajivača (1 USD)
 • otvaranje profila profesionalnog uzgajivača (5 USD)
 • oglasni prostor za komercijalne uzgajivače (nije još definirano)

Uzimajući u obzir da je aplikacija namijenjena korisnicima u cijelom svijetu (na engleskom jeziku, a u budućnosti i na drugim svjetskim jezicima) i veliki broj vlasnika, ljubitelja i profesionalnih uzgajivača, te nepostojanje ovakve ili slične aplikacije trenutno na tržištu, predviđamo da će aplikacija biti jako dobro prihvaćena po svim nivoima korisnika. Besplatne i vrlo korisne funkcije omogućiti će veliku bazu pasa za razne pretrage i velik broj posjetioca koje zanima ponuda pasa za parenje ili nabavu. To će osigurati atraktivnost profesionalnim uzgajivačima i oglašivačima te osigurati kvalitetan financijski prihod. Male naknade za plaćene funkcije su zanemarive za ljubitelje i uzgajivače te će svaki uzgajivač i ljubitelj pasa rado platiti naknadu kako bi imao kvalitetnu informaciju i ponudio svoje pse i štence na kvalitetan način širokom krugu potencijalnih interesenata.