Android, Novosti, Projekt "e-MOBIL" | Autor: | 14. Listopad 2013. | 0 komentara

Predstavljamo aplikaciju: Mango

MangoMango
0 Flares 0 Flares ×

Mango je turistička aplikacija koja turistu po dolasku u novi grad nudi lokacije i opis kulturno-povijesnih znamenitosti na hrvatskom i engleskom jeziku. Kako svakog turista zanima i smještaj, restorani, barovi, klubovi i načini prijevoza koji se nude, a moguće i ljekarne i bolnice, Mango daje sve lokacije po izabranoj kategoriji grada u kojem se trenutno nalazi. Također, Mango mogućnošću odabira nekog drugog grada olakšava planiranje preostalih dana odmora.

U cijelom procesu razvoja aplikacije najlakši dio nam je bio brainstorming; uz puno priče i smijeha ideje su se nizale te je spajanjem triju osnovnih ideja (znamenitosti, restorani, privatni smještaj) nastao općenitiji Mango. A odakle naziv “Mango”? Koristila sam kremu za ruke s intenzivnim mirisom manga, kolega je otvarao projekt i upisao “Mango”. Poslije je od drugog kolege došlo “Man, go!” i – to je bilo to! :)

Budući da članovi tima nemaju iskustva u programiranju, ili ga imaju vrlo malo, sami kod je bio teži dio razvoja aplikacije, no uz puno pretraživanja interneta i sugestija voditelja puno se i naučilo i napravilo nešto korisno.

Kako nam je cilj aplikacijom pokriti sve turistima već zanimljive hrvatske gradove, ali i kontinentalne gradove koji to nisu, ali imaju potencijala postati, čeka nas još puno rada na popunjavanju baze zanimljivim i korisnim lokacijama. Također, planiramo i veselimo se sljedećim, naprednijim verzijama Manga!

Ovaj članak dio je serije članaka u kojima predstavljamo mobilne aplikacije razvijene u sklopu projekta “e-MOBIL”.