Android, Novosti, Projekt "e-MOBIL" | Autor: | 31. Siječanj 2014. | 0 komentara

Predstavljamo aplikaciju: VU info

Mobilna aplikacija VU info pružat će informacije o događajima u gradu i drugim novostimaMobilna aplikacija VU info pružat će informacije o događajima u gradu i drugim novostima
0 Flares 0 Flares ×

U sklopu projekta “e-MOBIL”, polaznici iz Vukovara razvili su nekoliko aplikacija koje su namijenjene stanovnicima i posjetiteljima toga grada. Aplikacija “VU info” namijenjena je građanima grada Vukovara kao i svim njegovom posjetiteljima, a cilj aplikacije je da svojim korisnicima pruži potrebne informacije o gradu kao i informacije o aktualnim gradskim događanjima. Aplikacija objedinjuje tri aplikacije slične, komplementarne tematike koje su razvijene u sklopu projekta te su potom udružene u krovnu, jedinstvenu aplikaciju koja će biti od koristi građanima i posjetiteljima Vukovara. Postupak udruživanja aplikacija trenutačno je u tijeku i trebao bi uskoro biti dovršen, stoga se i ovaj opis odnosi na konačnu aplikaciju i ono kako će ona izgledati.

Sastavni dio aplikacije “VU info” je i karta grada s informacijama o stanicama i linijama gradskog prometa.

Aplikacija sadrži kratak opis povijesti grada fokusiran na nekoliko ključnih događanja i prezentiran kroz nekoliko slika, najvažnije informacije o gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ustanovama, te svim važnijim državnim tijelima smještenim u Vukovaru, kao i prikaz lokacije svake od ustanova na karti. Dio aplikacije je i popis svih znamenitosti te kulturnih ustanova i obilježja u gradu. Aplikacija sadrži i popis svih smještaja i restorana u Vukovaru, njihovu adresu, broj telefona i radno vrijeme, također sa mogućnošću prikaza lokacije na karti, kao i popis svih aktualnih događanja u gradu.

Integralni dio ove aplikacije i modul namijenjen svima koji koriste javni prijevoz grada Vukovara. Na mapi Vukovara označena je trenutačna lokacija korisnika i njemu tri najbliže autobusne stanice. Na odabir željene linije koja prolazi kroz odabranu stanicu, korisnik dobiva informacije o redu vožnje autobusa sa te linije, kao i približno vrijeme dolaska sljedećeg autobusa. Pored toga, korisniku se na mapi grada označava ruta kojom se taj autobus kreće, što predstavlja željenu liniju koju je korisnik odabrao.

Objedinjavanjem servisnih informacija, karte grada s prikazom ključnih točaka koje su zanimljive stanovnicima i posjetitelja Vukovara te dodatnim modulima poput ovoga za javni prijevoz u Vukovaru, stvorena je jedinstvena aplikacija koja život u Vukovaru čini jednostavnijim i ugodnijim, a informiranje o svim događanjima znatno bržim.

Autor: Pokreni posao