Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 30. Rujan 2016. | 0 komentara

STEMI s Hexapod robotom odnio pobjedu na Idea Knockoutu 2016

bug
0 Flares 0 Flares ×

european_union-300x100-1

Startup STEMI iz Rijeke koji stvara platformu za najmlađe putem koje im kroz igru želi omogućiti stjecanje znanja i vještina iz STEM područja (znanost, tehnologija, elektronika i matematika) sa svojim je prvim proizvodom – Hexapod robotom-paukom – osvojio prvo mjesto na Idea Knockoutu 2016, najvećem i najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja. Uz Bug kao organizatora,  Visoko učilište Algebra kao partner je pridodnijelo ovom natjecanju pripremom timova za pitch, te kao dio stručnog žirija.

STEMI će sa svojim Hexapod robotom u siječnju otputovati na CES 2017. Pobjedom na Idea Knockoutu 2016 osigurali su, naime, dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2017 gdje će svoju ideju predstaviti najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

Hexapod robot je igračka-pauk koju djeca moraju sastaviti sama, prateći video-upute kroz koje, usput, stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek kada pauka sastave mogu se s njim igrati na način da njegovim kretnjama upravljaju putem aplikacije na mobitelu.

STEMI je na Idea Knockoutu 2016 tijesno pobijedio pred drugoplasiranim timom iz Crne Gore koji je sve ugodno iznenadio – bombom. Radi se o proizvodu Clockwork Briefcase koji je, zapravo, bomba u kovčegu i potrebno ju je virtualno demontirati prije nego eksplodira. Pravi pravcati kovčeg koji doista izgleda kao profesionalna bomba pri svakom se pokušaju deaktivira na drugačiji način, a kombinacija ima izuzetno mnogo…

Trećeplasirani su dva tima: Smart Lumies koji proizvodi edukativne kockice za djecu koje svjetlosnim signalim omogućuju djeci da kroz igru razvijaju logičko razmišljanje i osnovna matematička znanja te GammaChef, robot (nehumanizirani) koji kuha ručak potpuno automatizirano i koji za sada podržava čak 20 recepata.

Vjerujemo da je uspješnom nastupu timova pridonijela i radionica, koju je posebno za natjecatelje održala Nataša Trojak, prodekanica za studente na Visokom učilištu Algebra i predavačica na marketinškim i poduzetničkim predmetima. Dan prije natjecanja Idea Knockout, Nataša ih je između ostalog, uputila i u tajne tzv. “elevator pitcha”, a svi su imali priliku predstaviti se i pred svojim konkurentima. Svi sudionici Algebrine radionice dobili su i savjete za ispravke i nadopune svojih predavanja.

Veselimo se nastupu STEMIja na CES-u u Las Vegasu, sigurni smo da će opravdati povjerenje žirija u kojem je sudjelovao i Hrvoje Balenčlan Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra. Hrvoje točno zna što ih očekuje u Las Vegasu jeg ga je zajedno s tridesetak Algebribih studenata posjetio tijekom prošlogodišnjeg studijskog putovanja.

STEMI, želimo ti sretan put! I tko zna, budući da su u tijeku pripreme za naše novo studijsko putovanje, možda se ponovno sretnemo negdje u Americi!

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2

Autor: Pokreni posao