Poduzetništvo

Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 21. Studeni 2016. | 0 komentara

Znanje u fokusu 2016.

european_union-300x100-1

4. međunarodna korporativna konferencija o učenju i inovacijama za digitalno doba

 

Pozivamo Vas na 4. međunarodnu korporativnu konferenciju o učenju i inovacijama za digitalno doba „Znanje u fokusu“ koja će se održati 24. studenog 2016. u Zagrebu, u prostorijama HUB385, Petračićeva 4 s početkom u 9 sati. Glavna tema konferencije uz zanimljive predavače je organizacijska kultura učenja i inovacija u digitalno doba, te tri uže teme konferencije koje će biti prikazane kroz predavanja, radionice, poslovne slučajeve i panel rasprave.

Više o samoj konferenciji dostupno je na službenoj stanici http://www.podravka.hr/kompanija/konferencija-znanje-u-fokusu/.

 

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 18. Studeni 2016. | 0 komentara

Izradi samostalno poslovni plan!

european_union-300x100-1

Poslovni plan iznimno je važan dokument prije ulaska u bilo kakvu investiciju koji ukazuje na ozbiljnost pristupa poduzetnika i temeljitost u razmatranju svih okolnosti koje mogu utjecati na uspješnost njene realizacije. Stoga je ključan dokument prilikom privlačenja financijskih sredstava, bilo da se radi o komunikaciji s potencijalnim partnerima, bankama, državnim institucijama ili povlačenju bespovratnih EU sredstava. No, poslovni plan poduzetnik bi prije ulaska u bilo kakvu investiciju trebao izraditi najprije radi sebe, a tek onda radi preostalih dionika.

Poduzetnici su vrlo često preopterećeni nizom različitih poslova kojima osiguravaju uspješnost vlastitog biznisa na dnevnoj bazi, te odgađaju izradu poslovnog plana. Naime, tržišne okolnosti se mijenjaju velikom brzinom, i nameće se dojam da je gotovo nemoguće predvidjeti gdje će se tvrtka nalaziti kroz neki dulji period što demotivira poduzetnike da izrađuju strateške i poslovne planove.

S druge strane, ponekad se čini jednostavnije angažirati vanjskog stručnjaka koji će izraditi poslovni plan, nego interno procijeniti vrijednost razvojnog projekta. No, sam proces izrade poslovnog plana gotovo je jednako važan kao i sam rezultat tog procesa. Naime, aktivnim sudjelovanjem u procesu poslovnog planiranja poduzetnik jasnije sagledava poslovnu priliku, a planirane poslovne aktivnosti postaju preciznije definirane, pa se stoga s pravom kaže da „pisanje poslovnog plana ima jednaku važnost kao i sam poslovni plan“.

Otvoreno učilište Algebra održava šestodnevne radionice posvećene izradi poslovnog plana. Prva na rasporedu je ona organizirana u okviru edukacije „Voditelj pripreme i provedbe EU projekata ruralnog razvoja“. Početak radionice je 10. 12. 2016. u Algebri u Zagrebu.

Radionica je organizirana u okviru edukacije Voditelj pripreme i provedbe EU projekata ruralnog razvoja, te je namijenjena primarno onima koji žele izraditi poslovni plan za mjere Programa ruralnog razvoja 2014 – 2020., iako se tijekom edukacije koriste univerzalne tehnike poslovnog planiranja primjenjive na svaku razvojnu investiciju. Osim ove, u planu je radionica Poslovnog plana koja neće biti vezana uz navedeni EU program, a predbilježbe su u tijeku.

Bivši polaznici Algebrinog programa obrazovanja Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova ostvaruju poseban popust na upis ove radionice.

Želiš li i ti svladati poslovni plan i tako pridonijeti poslovanju vlastite ili tvrtke u kojoj radiš, ne propusti ovu vrijednu šestodnevnu radionicu. Predbilježi se bez ikakve obaveze na linku www.algebra.hr/edukacija/voditelj-pripreme-i-provedbe-eu-projekata-ruralnog-razvoja/poslovni-plan-opisni-dio/ i javit ćemo ti se u najkraćem roku sa svim detaljima oko ostvarivanja popusta, programa, satnice…

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 8. Studeni 2016. | 0 komentara

Paklena avantura studenta programskog inženjerstva Visokog učilišta Algebra

european_union-300x100-1

Do 13. studenog na Zagrebačkom velesajmu održava se peto izdanje Reboot Infogamera. Jedan od najvećih i najznačajnijih europskih gaming sajmova neće propustiti niti ekipa samoborskog studija Pine. Iako su ljetne vrućine iza nas njihova videoigra “SEUM – Speedrunners from Hell” otkriva sve čari paklene avanture. Osim što je paklenog sadržaja, smiješi joj se i pakleni uspjeh kojem pridonosi i student programskog inženjerstva Visokog učilišta Algebra Jurica Adamek.

Mlada i ambiciozna ekipa samoborskog Pine studija u srpnju je zasjela na Steamu, najvećoj svjetskoj platformi za PC igre, sa svojom igrom SEUM: Speedrunners from Hell. Igru je u kratkom roku od pojavljivanja 97 posto igrača ocijenilo pozitivno, dok je par velikih YouTubera snimilo Gameplay SEUM-a. Koliko je ovo važna vijesti govori i podatak kako je Steam najveća svjetska platforma za prodaju PC igara. Broji više od 6.000 naslova, 125 milijuna aktivnih računa, a nepisano pravilo glasi kako je danas gotovo nemoguće prodati PC igru ako se ona ne nalazi na Steamu. Vijest iz jednog od najbrže rastućih svjetskih biznisa –gaming industriji dočekali smo s velikim zanimanjem jer je jedan od 6 stalnih članova tima koji stoji iza uspjeha ove igre student programskog inženjerstva Jurica Adamek.

Odakle je krenula ideja za igru SEUM?

Naziv igre dolazi iz zadnjeg djela riječi koloseum, što simbolično označava kako će zadatak igrača u ovoj igri biti preživljavanje. Sama ideja o sadržaju igre razrađena je prije nego sam se pridružio Pine studiju.

Kako si postao dio tima Pine studija?

U Pine studio sam upao isključivo zahvaljujući Algebri i tadašnjem voditelju Karijernog centra, profesoru Renatu Barišiću. On je na stranice naše digitalne referade Infoeduke postavio oglas za praksu u Pine studiju. Ubrzo sam se susreo s dečkima iz studija i primili su me na praksu. Praksa je bilo veoma zanimljiva jer sam odmah uz mentora počeo raditi na dijelovima igre SEUM.

Koji je bio tvoj doprinos u stvaranju igre SEUM  i koja znanja si koristio?

Nakon ispita sam se vratio u Studio i nastavio raditi na SEUM-u. Ovoga puta sam radio sve po malo – od animacija, UI-a, logike vezane uz samu igru. Dečki pripremili materijale, a ja sam ih ubacivao u kod igre. Taj dio posla nije bio toliko naporan, ali neizostavan kako bi igra funkcionirala.

Moj posao nije bio toliko kompleksan kao onaj mojih kolega programera u Pineu, ali odnekud sam morao početi. Samo područje rada na igri je izuzetno zanimljivo i zabavno tako da svaki puta kada nešto novo naučiš razmišljaš kako bi to novo znanje mogao iskoristiti. Posao zna biti i naporan, ali to je do samog programiranja. Pa i na fakultetu su nas učili  da se 80% posla napravi u 20% vremena, onda se s 20% posla natežeš ostalih 80% vremena, i to nije drugačije kod izrade igara.

U Pine studiju, u kratko sam vrijeme naučio više nego posljednjih gotovo 2 godine koliko se privatno bavim tim područjem. Puno sam naučio od mentora Tomislava, koji mi je redovito komentirao kodove što mi je bilo od velike pomoći.

Koliko ti je pomoglo ono što si naučio u Algebri, a koliko novih stvari si naučio u Pine studiju?

Ono što sam naučio u Algebri mi je definitivno pomoglo, posebno programiranje kojeg smo temeljito svladali i zbog čega nisam imao problema započeti rad u Pine studiju. Što se tiče  razvoja igara, tu su mi nedostajala neka specifična znanja koja studente očekuju na Algebrinom diplomskom studiju. Sve u svemu da nije bilo Algebre ja se najvjerojatnije ne bih našao u Pine studiju.

Želiš li nastaviti svoj poslovni put u smjeru igara? Jesu li one i privatno tvoj hobi.

Sigurno bih volio nastaviti graditi svoju karijeru u ovom smjeru, ovo područje je izuzetno interesantno i zabavno. U slobodno vrijeme najčešće igram igre, od RPG igara, strateških igara, akcijskih do nekih smirenijih žanrova. Što se tiče omiljenih igara, volio bih istaknuti Indie scenu koja je jako inovativna – od grafičkih elemenata, novih mehanika pa čak i zvukova. Dosta velikih firmi radi iste igre godinu za godinom dok u Indie sceni ima vrlo inovativnih igra. U budućnosti bih volio raditi na različitim projektima; od konzolnih igara do mobilnih VR igara. Generalno mi nije toliko bitno kakav je projekt dok se na njemu uči i okolina je dobra.

Što bi poručio mlađim studentima koji bi se voljeli baviti razvojem računalnih igara. Otkuda krenuti?

Preporučam ljudima koji žele početi razvijati igre da odaberu svoj najdraži programski jezik, bio on javascript, c++ ili bilo koji drugi, nađu razvojno sučelje koje podržava taj jezik i počnu raditi. Na početku je super pratiti neke tutorijale ili napraviti jednostavne igre kao Pong ili Zmijicu. Potrebna je samo želja, a zatim će doći i iskustvo :).

Pine studiju želimo još puno novih uspjeha! Zanima li vas njihov svijet računalnih igara trk na web stranicu http://pinestudio.co/

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 31. Listopad 2016. | 0 komentara

Algebra podijelila vrijedne Oracle vouchere sudionicima HrOUG konferencije

european_union-300x100-1

HrOUG konferencija i ove je godine opravdala naziv najvećeg i najznačajnijeg godišnjeg okupljanja Oracle zajednice u Hrvatskoj i regiji. Od 18. do. 22 listopada u Rovinju su predstavljena najbolja rješenja s prošlogodišnje konferencije, te analizirane novosti iz područja Oraclea, IT razvoja i implementacije. Algebrini stručnjaci pobrinuli su se da svi prisutni dobiju nove informacije iz područja Oracle edukacija, a sretne polaznike nagradili su voucherima za besplatan certifikacijski ispit. 

Osim informacija o isplativosti ORACLE edukacija, na Algebrinom predavanju “IT obrazovanje: najsigurniji put prema poslovnom i osobnom razvoju” bilo je govora i o financijskom teretu obrazovanja zaposlenika za mala i srednja poduzeća, te kako za isto pronaći rješenja u  EU fondovima.

Osim važnih informacija, Algebra je kao jedan od pokrovitelja konferencije organizirala za sudionike i nagradno izvlačenje. Desetorica najsretnijih polaznika konferencije tako su dobila besplatni Oracle certifikacijski ispit (Oracle Certification Proctored Exam) vrijedan više od 2000 kuna. Osim toga, svi posjetitelji Algebrinog predavanja dobili su i popuste na službene Oracle treninge Oracle Database 12c: Administration Workshop Ed 2 i Oracle Database: SQL and PL/SQL Fundamentals.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 31. Listopad 2016. | 0 komentara

Pripremite projekte i ‘povucite’ sredstva iz europskog fonda za ruralni razvoj!

european_union-300x100-1

Poljoprivreda, odnosno zajednička poljoprivredna politika (ZPP) jedno je od najznačajnijih operativnih područja kojim se bavi Europska unija. Pri tome ne govorimo samo o proizvodnji hrane, već i o osiguranju životnog standarda poljoprivrednika, očuvanju ruralnih tradicija i unaprijeđenju ruralnog prostora i usluga. Uloga poljoprivrednika je velika – njegov glavni zadatak je proizvoditi kvalitetnu i zdravstveno ispravnu hranu po povoljnim cijenama. Najbolji dokaz ovoj tvrdnji je visina sredstava koja je namijenjena provedbi Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) – godišnje Europska unija troši oko 55 milijarde eura, što predstavlja 40% ukupnog godišnjeg proračuna EU!

Ruralni razvoj, kao jedan od dva stupa Zajedničke poljoprivredne politike, financiran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR/EAFRD), a usmjeren je na ostvarivanje razvoja ruralnih sredina, polazeći od činjenice da je 91% prostora u EU ruralno, a 56% stanovništva EU živi u ruralnim sredinama.

Hrvatskoj je na raspolaganju 2,4 milijarde eura

Kao korisnici Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Hrvatskoj je na raspolaganju gotovo 2,4 milijarde eura (2.369.803.830,23 €), i to u periodu 2014. – 2020. odnosno godišnje oko 330 milijuna eura! Koliko je ovaj iznos značajan i velik govore podaci o sredstvima koji su Hrvatskoj bili na raspolaganju prije ulaska u Uniju, a koja su kroz SAPARD i IPARD iznosila najviše 35 milijuna eura godišnje.

Ne propustite priliku za bepovratno financiranje!

Prilika je to za bespovratno financiranje projekata koju ne bi trebali propustiti OPG-ovi, obrti, trgovačka društva, zadruge, civilne udruge, jedinice područne (regionalne) samouprave, LAG-ovi, organizacije koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti i zaštitom okoliša ruralnih područja, šumoposjednici, proizvođačke organizacije i grupe, javne ustanove za zaštitu prirode.

Naime, upravo zahvaljujući Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, u 12 zemalja članica EU  koje su se pridružile u prethodna dva kruga prije Hrvatske, prihodi poljoprivrednika su porasli, a unutarnje tržište poljoprivrednim proizvodima nesmetano funkcionira.

Više informacija kako se pripremiti i „povući“ sredstva iz europskog fonda za ruralni razvoj na http://www.algebra.hr/edukacija/ruralni-razvoj/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_term=post&utm_content=160929ruralniradionica&utm_campaign=social.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 28. Listopad 2016. | 0 komentara

ICT Gold Awards 2016. – Top 50 najutjecajnijih žena u hrvatskom ICT-u

european_union-300x100-1

Portal IT Biz Crunch i medijska kuća VIDI organizirali su konferenciju ICT Gold Awards gdje su dodijeljene nagrade za najbolje ICT implementacije u 2016. godini u tri kategorije koje su pokazale tehnološki zrele projekte kojima su njihovi kupci dali potvrdu vjerodostojnosti i kvalitete tehnološkog rješenja u kojeg su investirali.

U kategoriji Business Intelligence nagradu je dobila tvrtka Poslovna inteligencija d.o.o. za rješenje “Orbico – Analitika na dlanu”. U kategoriji IT infrastructure nagradu je dobila tvrtka SV Group d.o.o. za rješenje “Unaprjeđenje ICT infrastrukture informacijskog sustava Zagrebačke Banke”, a u kategoriji Billing System nagradu je dobila tvrtka Vipnet d.o.o. u partnerstvu s tvrtkom Semper tehnika d.o.o. za rješenje “mAutopraonice”.

18-člani žiri sačinjen od urednika i urednica, novinara i novinarki te C-level menadžera poznatih kompanija nakon višemjesečnog istraživanja doprinosa hrvatskom ICT-u odabrali su 50 najuspješnijih žena u IT-u. U Top 50 najutjecajnijih žena IT industrije u Hrvatskoj odabrana je Lidija Kralj, savjetnica za obrazovanje u Algebri, profesorica matematike i informatike, članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje i eTwinning ambasadorica.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 26. Listopad 2016. | 0 komentara

Poziv na Lean Startup konferenciju na Algebri

european_union-300x100-1

Prenosimo vam Lean Startup konferenciju iz San Francisca, svi ste pozvani, a ulaz je besplatan! Ne propustite iz prve ruke čuti ideje i projekte koji formiraju budućnost poslovanja. Poslušajte savjete vrhunskih stručnjaka koji će vam pomoći da radite manje, ali pametnije i kvalitetnije. 

Konferencija u trajanju sedam dana posvećena je kontinuiranoj težnji stvaranja boljih proizvoda i usluga, o čemu će svoje znanje prenijeti popularni svjetski startup-ovi i najbolji korporacijski praktičari, a mi vam donosimo najbolje.

U suradnji s Lean Startup Croatia, koji je imenovan službenim partnerom konferencije i organizatorom, prenosimo vam konferenciju uživo u Zagrebu, 2. studenog 2016. Na pozornici u San Franciscu izmjenjivat će se zvijezde poduzetništva, unutarnjeg poduzetništva i uspješni lideri.

Za sve prijavljene ovaj događaj bit će potpuno besplatan, a broj mjesta je ograničen zato rezervirajte svoje mjesto.

Više od 100 stručnjaka podijelit će svoja iskustva iz prve ruke, a među mnogima izdvajamo:

– Guy Kawasaki, Chief Evangelist , Canva
– Irene Au, Design Partner, Khosla Ventures
– Tren Griffin, Senior Director, Microsoft
– Jason Fried, CEO, Basecamp
– Phil Gilbert, General Manager, IBM Design
– Sonja Kresojevic, SVP, Global Product Lifecycle, Pearson
– Eric Ries, author of The Lean Startup

U pauzama programa s prijenosa konferencije, očekuju nas prezentacije slučajeva Lean Startup-a u Hrvatskoj, govorit ćemo o primjeni metodologije u kompanijama i drugim zanimljivim sadržajima.

Više informacija o događaju pogledajte ovdje.

Vidimo se!

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 26. Listopad 2016. | 0 komentara

Održan ovogodišnji Virtualni sajam karijera i znanja

european_union-300x100-1

U organizaciji portala MojPosao, Infostud i Posao.ba od 19. do 26. listopada održan je „Virtualni sajam karijere i znanja“ (www.dankarijera.com) koje je posjetilo više od 250.000 posjetitelja koji su se mogli prijaviti na više od 170 oglašenih radnih pozicija i 1200 edukativnih programa. Na sajmu je sudjelovalo više od 60 izlagača, tvrtki i obrazovnih ustanova.

Posjetitelji su se mogli prijaviti na otvorene radne pozicije i edukacije, te slati otvorene molbe i uživo razgovarati s poslodavcima putem chata.

U sklopu sajma su uživo održana predstavljanja poslodavaca i okrugli stol na temu koje vještine kandidate kvalificiraju za poslove budućnosti.

Kao vještine budućnosti ispitanici su u najvećoj mjeri prepoznali rad na specijaliziranim informatičkim programima (79%), programiranje (75%), napredno poznavanje rada na računalu (58%) i data analytics (52%), dok su u najvećoj mjeri zastarjelom osobinom koja se podrazumijeva ocijenili osnovno poznavanje rada na računalu (47%). Bezvremensku vještine su znanje stranih jezika (75%), komunikacijske vještine (69%), timski rad (62%) te osobni razvoj (62%). Kao zastarjele osobine ocijenili su poštenje (21%) i društvenost (21%).

Kada su u pitanju osobine ličnosti, ispitanici smatraju kako su osobine ličnosti zaposlenika bezvremenske, ali u najvećoj mjeri kao ključne osobine budućnosti vide inovativnost (50%) i kreativnost (42%).

Sudionici okruglog stola složili su se da prodajne vještine u budućnosti neće izgubiti na važnosti, kao ni važnost ulaganja u osobni imidž te zaključili da je sposobnost prilagodbe također važna osobina i savjetovali kandidatima da upravo nju i proaktivnost iskoriste kako bi se prilagodili novim okolnostima, pronašli posao i ostvarili svoje ciljeve.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 24. Listopad 2016. | 0 komentara

SEC2U na Algebri

european_union-300x100-1

Na Visokom učilištu Algebra je, 19. 10., održan SEC2U. Ovu inicijativu za mlade podupire i Europska komisija, a promoviraju ju Startup Europe University Network (SEUN). U nastojanju da okupe 30 europskih sveučilišta diljem Europe, pridružili smo im se i mi kako bismo zajedno poticali poduzetnički duh u mladima diljem Europe.

Ova hvale vrijedna inicijativa spaja poduzetnike i predstavnike fakulteta koji pričaju o uspjesima i neuspjesima iz kojih su najviše toga naučili. Ivo Špigel predstavljao je ZIP – Zagrebački Inkubator Poduzetništva, a došli su i predstavnici Orioly, Thorium A+, Core Incubarot, Shake AD i HTG te su održali zanimljiva predavanja kojima su poticali studente da se upuste u vlastite poduzetničke pothvate i savjetovali ih gdje pronaći investitore i mentore.

Kratke pauze poslužile su za kvalitetan networking što je također jedan od ciljeva SEC2U.

Bilo je lijepo vidjeti toliko mladih, budućih poduzetnika zbog čega nam je drago da smo i mi dio ove inicijative te se nadamo kako ćete nam se i sljedeći puta pridružiti u velikom broju.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 18. Listopad 2016. | 0 komentara

Zagrebački student dobitnik europske nagrade za mladog digitalnog talenta

european_union-300x100-1

Europska komisija i inicijativa eSkills for jobs organizirali su po drugi puta natječaje kojima se želi potaknuti mlade, njihove učitelje i profesore na razvoj digitalnih vještina i inovacija.

Na krovnoj eSkills for jobs konferenciji održanoj u Bratislavi dodijeljene su nagrade za kategorije: „Young Digital Talent“, „Innovative App Developer“ i „Outstanding Digital Skills Developer“. Žiri se sastojao od tri stručnjaka, a prijavljene radove je ocjenjivao prema kriteriju originalnosti, interakciji igrača, samog izgleda igre i slično, te su tome pridodani „likeovi“ koje su video igre prikupile na eSkills for jobs YouTube kanalu.

Mislav Sever, student informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i mladi IT stručnjak iz Zagreba osvojio je nagradu u kategoriji „Young Digital Talent“ za svoju video igru „Medieval Caste Siege“ u kojoj je cilj obraniti dvorac od napadača. Žiri je osvojio svojom video igrom napravljenom u Scratchu, zanimljivom grafikom i igrivošću, a glavni kriterij za odabir im je bila kompleksnost koda od kojeg se sastojala video igra. Mislavova nagrada je pozivnica na CiscoLive! tjedan koji će se održati u Berlinu od 22. do 24. veljače 2017., a gdje će imati priliku sudjelovati i u poznatom Academy Day tvrtke Cisco.

Hrvoje Balen, nacionalni koordinator za provedbu inicijative eSkills for jobs u Hrvatskoj, istaknuo je kako je Mislav na najbolji mogući način prezentirao kakve prilike donosi digitalno doba i razvoj digitalnih vještina, budući da dolazi iz društveno-humanističkih znanosti, dokazao je kako ovo područje nije rezervirano samo za inženjere, matematičare i prirodoslovce. Vjeruje kako se računalno programiranje može naći i u redovnom obrazovnom programu i da bi se time svima dala prilika razumjeti globalni digitalni svijet, a nekima i mogućnost da ga mijenjaju.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2
Page 1 of 41234