Novosti, Poduzetništvo | Autor: | 18. Listopad 2016. | 0 komentara

Zagrebački student dobitnik europske nagrade za mladog digitalnog talenta

0 Flares 0 Flares ×

european_union-300x100-1

Europska komisija i inicijativa eSkills for jobs organizirali su po drugi puta natječaje kojima se želi potaknuti mlade, njihove učitelje i profesore na razvoj digitalnih vještina i inovacija.

Na krovnoj eSkills for jobs konferenciji održanoj u Bratislavi dodijeljene su nagrade za kategorije: „Young Digital Talent“, „Innovative App Developer“ i „Outstanding Digital Skills Developer“. Žiri se sastojao od tri stručnjaka, a prijavljene radove je ocjenjivao prema kriteriju originalnosti, interakciji igrača, samog izgleda igre i slično, te su tome pridodani „likeovi“ koje su video igre prikupile na eSkills for jobs YouTube kanalu.

Mislav Sever, student informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i mladi IT stručnjak iz Zagreba osvojio je nagradu u kategoriji „Young Digital Talent“ za svoju video igru „Medieval Caste Siege“ u kojoj je cilj obraniti dvorac od napadača. Žiri je osvojio svojom video igrom napravljenom u Scratchu, zanimljivom grafikom i igrivošću, a glavni kriterij za odabir im je bila kompleksnost koda od kojeg se sastojala video igra. Mislavova nagrada je pozivnica na CiscoLive! tjedan koji će se održati u Berlinu od 22. do 24. veljače 2017., a gdje će imati priliku sudjelovati i u poznatom Academy Day tvrtke Cisco.

Hrvoje Balen, nacionalni koordinator za provedbu inicijative eSkills for jobs u Hrvatskoj, istaknuo je kako je Mislav na najbolji mogući način prezentirao kakve prilike donosi digitalno doba i razvoj digitalnih vještina, budući da dolazi iz društveno-humanističkih znanosti, dokazao je kako ovo područje nije rezervirano samo za inženjere, matematičare i prirodoslovce. Vjeruje kako se računalno programiranje može naći i u redovnom obrazovnom programu i da bi se time svima dala prilika razumjeti globalni digitalni svijet, a nekima i mogućnost da ga mijenjaju.

1

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU

Algebra

2

Autor: Pokreni posao