1000 fintech entuzijasta

Shift Money konferencija

0 Flares 0 Flares ×
10 startupa iz cijelog svijeta danas je predstavilo svoje ideje ispred žirija, investitora i novinara

U Zagrebu je danas službeno otvoreno prvo izdanje Shift Money konferencije, koja je u Laubi okupila 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta i preko 30 govornika iz niza svjetskih tvrtki koje se bave razvojem financijskih tehnologija.

Događaj su otvorili glavni organizator Shift konferencije Ivan Burazin i kreativni direktor tvrtke s4fe.io Joel Wasfy. U pozdravnom govoru su naglasili značaj koji industrija financijskih tehnologija trenutno ima i koliko je bitno da se u ovim ranim počecima industrije, Hrvatska postavi kao jedna od njezinih prijestolnica.

Prvi govornik konferencije bio je Daniel R. Döderlein, izvršni direktor i osnivač tvrtke Auka koja već dugi niz godina postavlja sebe kao voditelja u industriji mobilnog plaćanja i e-trgovina.

Na pozornici je Daniel govorio o tome kako se može doći do uspješnih zajednica koje ne koriste gotovinu i kako ostale tvrtke misle to postići kroz svoje modele u usporedbi s njihovim.

Ivan Burazin, glavni organizator Shift Money konferencije

Na konferenciji se pridružio i Robert Wiecko, COO Dasha. Na konferenciji je objasnio zašto je potrebna decentralizirana platforma za plaćanje poput Dasha. S Dashom možete napraviti instantna, privatna plaćanja uživo i online kroz njihovu open-source platformu koju poslužuje, preko interneta, tisuće korisnika diljem cijelog svijeta.

Od dodatnih govornika, valja istaknuti i Pavela Matveeva, izvršnog direktora Wirexa, platforme koja se trudi napraviti univerzalno mjesto gdje možete kupovati, prodavati i trošiti svoje fiat i kripto valute bez naknada i problema. Sa nama je podijelio ideju i viziju kako možemo približiti kripto valute prosječnom čovjeku, a samim time i svakodnevnom trošenju.

Shift Money Challenge

Pored stručnjaka, na Shift Moneyu, 10 startupa iz cijelog svijeta danas je predstavilo svoje ideje ispred žirija, investitora i novinara te je svaki od njih pokušao uvjeriti ih kako upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija.

Startupi koji su se danas natjecali su:

Citizen (citizen.is)
Bankzee (bankzee.eu)
GexPay (gexpay.com)
Fractal (askfractal.com)
Insoro (insoro.com)
AVR
Cashaa (cashaa.com)
EnlightAID (enlightaid.org)
Irresident (irresident.io)
CoinStudio (crosstec.org)

Shift Money se nastavlja sutra – pogledajte program.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: