Fintech novac. Dron dostava. Kripto u EU.

2,8 milijardi u kolovozu. Testiraju dostave dronom. Direktiva o kriptovalutama.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 21. rujna 2020. – Novosti, ukratko:

2,8 milijardi u fintech startupe. Tijekom kolovoza ove godine, fintech startup tvrtke diljem svijeta privukle su 2,80 milijardi dolara ulaganja, u ukpuno 220 poslova. Gledano iz mjeseca u mjesec, to je rast od 1,4 posto, ili za 2,76 milijardi dolara više nego u srpnju, no i za 7,1 posto manje gledano u ukupnom broju ulaganja tijekom lipnja ove godine. Najviše novca privukle su američke fintech tvrtke, gotovo dvije trećine navedenog iznosa (1,83 milijarde dolara). Više pojedinosti.

Dostave dronom. Najveća svjetska tvrtka, mjereno prema ukupnom prihodu, Walmart, započinje pilot fazu dostave kupljene robe putem dronova u nekoliko manjih američkih gradova. Walmart to radi u suradnji s tvrtkama Zipline i Flytrex. I nada se da će nadigrati konkurente – Amazon, Wing (Alphabet-Google), UPS i ostale, koje razvijaju svoje sustave dostave putem dronova. Više pojedinosti.

Ubrzo stiže EU direktiva o kriptovalutama. Europska unija ubrzava rad na izradi regulatornog okvira kojim će obuhvatiti područje digitaliziranih financija. Nacrt zakona je gotov, a cilj mu je uspostaviti jedinstven pristup svih članica Unije prema kriptovalutama i drugim oblicima kriptoimovine. Nova direktiva treba uspostaviti pravnu sigurnost na kripto-tržištima, potkanuti više ljudi da se koriste kriptovalutama i u njih ulažu. Više pojedinosti. I Još pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: