2.000 financijski pismenih građana više

Škola pametnih financija

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 23. svibnja 2019. – U nešto više od četiri mjeseca, otkako je Erste banka pokrenula besplatni nacionalni program financijske pismenosti pod nazivom Škola pametnih financija, interni treneri banke dosad su održali ukupno 150 radionica diljem Hrvatske, koje je pohađalo više od 2.000 građana.

Statistike pokazuju da 73% polaznika edukativnih radionica o upravljanju osobnim financijama čine žene, a njih gotovo 70% ima višu ili visoku stručnu spremu.

Također, gotovo 85% polaznika potvrdilo je da ih je radionica potaknula na usvajanje nekih dobrih financijskih navika, poput vođenja budžeta, štednje, upravljanja potrošnjom i slično.

Program koji uz radionice obuhvaća i interaktivnu video edukaciju, namijenjen je svim zainteresiranim građanima, s ciljem poticanja na usvajanje znanja i vještina iz područja upravljanja osobnim financijama, na promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom.

Radionice su ocjenjene s prosječnom ocjenom 4,23 a treneri s čak 4,7

Besplatne edukativne grupne radionice u trajanju od 120 minuta obuhvaćaju interaktivnu i multimedijalnu poduku o upravljanju osobnim financijama, a provode ih više od 60 posebno osposobljenih trenera, djelatnika Erste banke iz više od 20 hrvatskih gradova.

Ciljevi radionice su upoznati polaznike s jednostavnim alatima za planiranje i vođenje osobnih financija, upoznati ih sa svjesnim donošenjem potrošačkih odluka te jednostavnim metodama štednih navika.

Osim za djelatnike poduzeća, škola, udruga i javnog sektora, za koje je održan već čitav niz radionica, radionica je kroz online prijavu dostupna i svim zainteresiranim građanima. Besplatne radionice za građane u prostorima banke u poslijepodnevnim satima trenutačno se održavaju u prostorima banke u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Bjelovaru, Puli, Zadru i Osijeku.

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti radionice, na raspolaganju je video edukacija u trajanju od 15 minuta. Sama video edukacija na ležeran i zabavan način prati sadržaj radionica te gledatelje upoznaje s jednostavnim i učinkovitim alatom „5 koraka za uspješno upravljanje osobnim financijama“, koji i nakon edukacije mogu svakodnevno koristiti.

Kao i na radionicama, u video edukaciji ulogu predavača preuzeli su zaposlenici Erste banke – transakcijska savjetnica Tajana Krznar i voditelj Službe odobravanja kreditnog rizika Zoran Stojanović.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: