20 mil. eura za intelektualno vlasništvo malih tvrtki

Vaučeri za mala i srednje velika poduzeća

0 Flares 0 Flares ×
Foto: Pexels / This is ingeenering

Bruxelles, 12. siječnja 2021. – Od ovoga tjedna male i srednje tvrtke mogu se prijaviti za financiranje u okviru programa bespovratnih sredstava u vrijednosti od 20 milijuna eura u svrhu boljeg iskorištavanja prava intelektualnog vlasništva. Uz potporu Komisije i Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), Fond za mala i srednja poduzeća, u okviru programa „Ideas Powered for Business”, nastoji pomoći tvrtkama u razvoju strategija intelektualnog vlasništva i zaštite prava intelektualnog vlasništva, kako na nacionalnoj razini, tako i na razini Europske unije.

Natječaj je otvoren za sve tvrtke u EU koje odgovaraju službenoj definiciji malog i srednjeg poduzeća, a novi program nudi financijsku potporu u obliku povrata troškova za usluge provjere intelektualnog vlasništva te prijavu žiga i dizajna, do maksimalnog iznosa od 1500 eura po poduzeću.

Fond danas otvara prvi od pet poziva za podnošenje zahtjeva koji će se objaviti tijekom 2021. Novi program prva je ključna mjera Komisijina akcijskog plana za intelektualno vlasništvo objavljenog u studenome 2020.

Zahtjevi, vremenski okvir i druge informacije relevantne za program dostupni su ovdje.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: