200 godina Erste banke

Dva stoljeća Erste Group

0 Flares 0 Flares ×

Beč / Zagreb – 7. listopada 2019. – Prethodnik skupine banka koju danas okuplja Erste Group, osnovan je u Beču pod imenom Erste Oesterreichische Spar-Casse 4. listopada 1819. godine. Par desetljeća poslije toga prva štedionica osnovana je i u Hrvatskoj.

“Dob, spol, društveni status i nacionalnost ne smiju biti razlog izuzimanja iz pogodnosti koje se nude svim štedišama“ – stoji u osnivačkome dokumentu prve štedionice u središnjoj i istočnoj Europi.

Erste je osnovan u Beču prije točno 200 godina na tom principu, a i dalje mu je cilj omogućiti financijski i društveni napredak svima u središnjoj i istočnoj Europi. Nakon osnivanja Erstea 1819. godine, osnovane su i mnoge druge štedionice u cijeloj regiji na temelju odvažnoga principa „promicanja i osiguravanja prosperiteta“. Prva štedionica u današnjoj Hrvatskoj osnovana je na tim principima nešto kasnije u prvoj polovici 19. stoljeća. Danas Erste&Steiermaerkische uslužuje gotovo miijujna (900 tisuća) klijenata te je i dalje predana demokratizaciji bankarstva.

Andreas Treichl, glavni izvršni direktor Erste Group Bank AG: “Ponosni smo na svoje naslijeđe te trajnu važnost principa na kojima smo osnovani. Ti principi i usmjerenost prema budućnosti oblikovali su današnji Erste Group, modernu banku s izrazitom predanošću središnjoj i istočnoj Europi. Principi na kojima je naša banka osnovana usmjeravat će nas i u budućnosti i pomagati nam da brinemo o financijskom zdravlju naših klijenata, stvaramo i čuvamo prosperitet te ostvarujemo nove poslovne ideje i osobne ciljeve.“

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste&Steiermaerkische Bank d.d.: „ Ponosni smo što smo dio vodeće bankarske grupacije u središnjoj i istočnoj Europi koja omogućava napredak svima u regiji. I u Hrvatskoj smo predani istim principima – naš cilj je rast hrvatskog gospodarstva te poticanje i širenje prosperiteta hrvatskog društva u cjelini. Tome želimo dati doprinos visokom kvalitetom svog financijskog, ali i nefinancijskog dijela poslovanja, temeljenog na otvorenoj komunikaciji i međusobnom razumijevanju.“

 

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: