200 milijuna eura za digitalne tehnologije

Program Digitalna Europa

0 Flares 0 Flares ×

29. rujna 2022. – Europska komijsija objavila je danas treći skup poziva za podnošenje prijedloga u okviru programa Digitalna Europa, u vrijednosti od 200 milijuna eura, u okviru programa rada za razdoblje 2021. i 2022. Prethodni pozivi bili su objavljeni u studenome 2021. i veljači 2022.

Pozivi su otvoreni poduzećima, javnim upravama i drugim subjektima iz država članica EU-a, zemalja EFTA-e/EGP-a i pridruženih zemalja.

Sredstva iznose 170 milijuna eura a mogu se investirati u podatkovne prostore, razvoj platforme za umjetnu inteligenciju kako bi se poduzećima i javnim upravama omogućio jednostavan pristup pouzdanim alatima umjetne inteligencije u Europi, za infrastrukturu oblaka na rubu mreže te za ulaganja u specijalizirane obrazovne programe u području naprednih digitalnih tehnologija. Rok za prijavu ovih poziva je 24. siječnja 2023.

Novi poziv otvoren je i za europske digitalne inovacijske centre, pri čemu se ovdje radi o dodatnih 30 milijuna eura. Centri smješteni diljem Europe podupirat će privatna poduzeća, uključujući mala i srednja te novoosnovana poduzeća kao i javni sektor u njihovoj digitalnoj transformaciji.

Rok za ovaj poziv je 16. studenoga 2022. Više informacija o podnošenju zahtjeva za bespovratna sredstva za te pozive na podnošenje prijedloga dostupno je na ovoj poveznici. Daljnji pozivi u okviru programa rada za razdoblje 2021. i 2022. bit će objavljeni u nadolazećim tjednima.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: