2020. je godina odluke za 5G

Tele2 završio 2019. s 38 posto više zaposlenika

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 11. prosinca 2019. – Tele2 završava uspješnu poslovnu 2019. godinu s 38 posto više zaposlenika (sad ih imaju 375) nego što su ih imali na početku godine. Takav rast poslovanja tvrtka je upotpunilau i preseljenjem u nove urede u zagrebačkom centru City Plaza. Zaposleno je stotinjak novih stručnjaka, sa specijaliziranim tehničkim (kibernetička sigurnost i 5G) znanjima, no ipak, najviše među novozaposlenima jesu ljudi u prodaji.

Prostor je koncipiran je kao ‘activity based workspace’, zasnovan na konceptu tehnološkog grada u malom, s različitim zonama koje su povezane ulicama, trgovima, prostorima za rad, druženje i slično. Interijer je osmislila agencija Brigada, partner Tele2 na uređenju njihovih prodajnih centara.

Godinu 2019. Tele2 Hrvatska završava s više od milijun korisika i dovršenom nadogradnjom mreže na 4G+ tehnologije. Što se tiče 2020. godine, očekuju nastavak poslovanja u istom ritmu i stopi rasta.

Što se tiče 5G tehnologija, u Tele2 kažu da su u inženjerskom smislu spremni za taj korak no od države očekuju više koperativnosti nego do sada, posebno kad je u pitanju cijena frekvencijskog spektra. Rauzmijevanje vlasti postoji, no konkretni koraci još nisu napravljeni. I to je problem. Tele2, kao i druga dva operatera, tvrde da su spremni tu razliku reinvestirati u našoj zemlji.

Tele2 je u četrnaestoj godini svog poslovanja u Hrvatskoj, promijenio vlasnika – više nisu član švedske Tele 2 grupacije. (Podsjetimo – prodani su za 220 milijuna eura tvrtki United Group, koja, u Hrvatskoj u vlasništvu ima i Novu TV i kanal N1). Riječ je o posljedici kojoj je uzrok promjena strategije švedskog Tele2, koji će se ubuduće fokusirati na skandinavska i baltička tržišta, a povlači se iz svih svojih akvizicija u njima udaljenijim dijelovima Europe.

Agenciji za tržišno natjecanje treba još vremena za evaluaciju kupovine Tele2 od strane United Grupe, no pozitivna odluka – u Tele2 smatraju da je to ulaganje koje pospješuje konkurentnost domaćeg telekom tržišta – očekuje se prije kraja prvog kvartala 2020.

United Grupa će akvizicijom tvrtke Tele 2 Hrvatska, pokušati jače penetrirati na telekomunikacijsko tržište bliže regije.

__

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: