300 milijardi za jačanje veza diljem svijeta

Global Gateway

0 Flares 0 Flares ×
Putem inicijative i portala Global Gateway, Unija će osnaživati ekonomske i političke veze s partnerima diljem svijeta, posebno u digitalnoj transformaciji gospodarstva i društva. Foto: EK

2. prosinca 2021. – Europska komisija i visoki predstavnik za vanjske poslove i sigurnosnu politiku pokrenuli su Global Gateway, novu europsku strategiju za poticanje pametnih, čistih i sigurnih veza u digitalnom, energetskom i prometnom sektoru te za jačanje zdravstvenih, obrazovnih i istraživačkih sustava diljem svijeta. Strategijom se podržavaju održive i pouzdane veze koje su korisne za ljude i planet i namijenjena je suočavanju s globalnim izazovima, od klimatskih promjena i zaštite okoliša do poboljšanja zdravstvene sigurnosti i jačanja konkurentnosti i globalnih lanaca opskrbe.

Cilj strategije Global Gateway je mobilizirati ulaganja u vrijednosti do 300 milijardi eura tijekom razdoblja od 2021. do 2027. kako bi se podržao trajan globalni oporavak, uzimajući u obzir potrebe europskih partnera i interese Unije.

Europski model temelji se na ulaganjima u tvrdu i meku infrastrukturu, na održivim ulaganjima u digitalnu, klimatsku i energetsku infrastrukturu, promet, zdravstvo, obrazovanje i istraživanje, kao i u poticajno okruženje kojim se jamče jednaki uvjeti. EU će podupirati pametna ulaganja u kvalitetnu infrastrukturu, poštujući najviše socijalne i okolišne standarde u skladu s demokratskim vrijednostima te međunarodnim normama i standardima.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: