31 milijun dolara Gideon Brothersima

Dokapitalizacija

0 Flares 0 Flares ×

8. lipnja 2021. – Gideon Brothers, tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, zaključila je dokapitalizaciju serije A, vrijednu 31 milijun USD (25,4 milijuna eura), kojom planiraju ubrzati razvoj i komercijalizaciju svojih autonomnih mobilnih robota (AMR) temeljenih na umjetnoj inteligenciji i 3D robotskom vidu.

Tvrtka će također otvaranjem ureda u Münchenu i Bostonu proširiti operacije odjela Proizvodnje, Prodaje, Marketinga i Uspjeha klijenata na ključnim tržištima Europske unije i SAD-a.

Dokapitalizaciju serije A predvodio je Koch Disruptive Technologies (KDT), fond rizičnog kapitala grupacije Koch Industries, uz sudjelovanje tvrtki DB Schenker, Prologis Ventures te Rite-Hite.

Gideon Brothers će povećati i broj članova Odbora direktora, kojem se pridružuju dvojica menadžera s dugogodišnjim iskustvom u struci: direktor KDT-a Annant Patel i Xavier Garijo, član Uprave DB Schenkera za ugovornu logistiku.

Gideon Brothers je specijaliziran za fleksibilnu automatizaciju operacija horizontalnog i vertikalnog rukovanja materijalom u nestrukturiranim skladišnim, proizvodnim i maloprodajnim okruženjima kojima upravljaju ljudi. Svojim mobilnim robotima i softverskim rješenjima za autonomne operacije u zatvorenim prostorima i na otvorenom, Gideon Brothers pomaže tvrtkama riješiti izazove u dobavnom lancu: rastuća očekivanja kupaca, povećanu varijabilnost proizvoda i rast logističkih volumena, sve raznovrsnije distributivne kanale, te posebno nedostatak radne snage.

Gideonovi autonomni mobilni roboti (AMR) povećavaju učinkovitost i produktivnost tako što preuzimaju operacije s niskom dodanom vrijednošću, kao što je prijevoz, preuzimanje ili odlaganje proizvoda, kako bi se zaposlenici mogli posvetiti složenijim zadacima.

Prema nedavnom istraživanju tvrtke ABI Research, očekuje se da će globalno tržište mobilne robotike dosegnuti vrijednost od 158,6 milijardi američkih dolara do 2030. godine. Do tada će u upotrebi biti više od 15 milijuna AMR-ova, od čega će njih 90% koristiti robotski vid.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: