375,5 milijuna za hrvatsku industriju igara

Gaming Kampus revitalizrati će Sisačko-moslavačku županiju

0 Flares 0 Flares ×

30.12.2021. – Na 93. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Prijedlog odluke o donošenju Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom vrijedan 15,3 milijarde kuna. Program revitalizacije ide u dva smjera, obnovu nakon potresa i poticanje razvoja konkurentnosti županije. Program obuhvaća razdoblje provedbe do 2029. godine, a jedan od ciljeva kojim će se povećati konkurentnost je i izdvojeni strateški projekt – izgradnja kampusa industrije videoigara PISMO u Novskoj vrijedna 375,5 milijuna kuna.

Kampus će se graditi na površini od oko osam hektara zemljišta u novljanskoj poduzetničkoj zoni. Foto: Kompjutorska simulacija, PISMO

Kampus gaming industrije u Novskoj, uključuje izgradnju objekata vezanih uz otvorenje studija, studentskog i učeničkog doma, Poduzetničkog inkubatora za eSport arenu s 4000 mjesta te Akceleratora gaming industrije.

U planu je Kampusa imati i petogodišnji visokoobrazovni program s 50 studenata godišnje te srednjoškolski program i razrede s 24 učenika godišnje. Svi kapaciteti bit će na bazi od 400 osoba s osiguranim smještajem u domovima, a od sadržaja planirana je i  konferencijska dvorana, menza, sportska dvorana i sav drugi sadržaj za profesore i prateću službu.

Kampus će se graditi na površini od oko osam hektara zemljišta u novljanskoj poduzetničkoj zoni. Tvrtka koja će izraditi svu projektnu dokumentaciju budućeg kampusa je već odabrana i do 1. svibnja iduće godine očekuje se završetak izrada dokumentacije nakon čega slijedi i raspisivanje natječaja za gradnju.

Kampus gaming industrije u Novskoj ima 67 novootvorenih poduzeća koja generiraju stotinjak radnih mjesta, a očekuje otvorenje dodatnih 80 radnih mjesta i još minimalno 250 startup tvrtki, kao i brojne investicije iz inozemstva. Podsjećamo, inkubator PISMO specijaliziran je za gaming industriju i djeluje treću godinu za redom i danas je najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: