430,6 milijuna kuna za restrukturiranje “Đure Đakovića

EU potpore

0 Flares 0 Flares ×

23. prosinca 2021. – Europska komisija odobrila je hrvatskoj strojarskoj grupaciji Đuro Đaković d.d., potporu za restrukturiranje u ukupnom iznosu od 57,4 milijuna eura (430,6 milijuna kuna). Tom mjerom Đuro Đaković će financirati plan restrukturiranja i, uz potporu privatnog ulagača, konzorcija čeških društava DD Acquisition, uspostaviti dugoročnu održivost poslovanja.

Planirana potpora za restrukturiranje pružit će se u obliku zamjene duga za vlasnički udio i jamstva za potencijalna buduća komercijalna potraživanja u ukupnom iznosu od 57,4 milijuna eura. Predviđeno je i da privatni ulagač, tj. konzorcij čeških društava koja posluju u istom sektoru, DD Acquisition, sudjeluje u povećanju temeljnog kapitala novčanim doprinosima i doprinosima u naravi u iznosu od otprilike 64 milijuna eura.

Nakon povećanja kapitala novi ulagač postat će većinski dioničar grupacije Đuro Đaković, koji će novčanim sredstvima i sinergijama te svojim iskustvom i poznavanjem tržišta poduprijeti različite aspekte restrukturiranja.

Komisija je plan restrukturiranja koji je dostavila Hrvatska i potporu za restrukturiranje ocijenila u skladu sa svojim Smjernicama o potporama za sanaciju i restrukturiranje.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: