5G nad Novim Zagrebom

Kvantni digitalni skok

0 Flares 0 Flares ×
Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Zagreb, 14. srpnja 2020. – Hrvatski Telekom je na konferenciji za medije, danas objavio kako je već drugu godinu zaredom osvojio dvije Ookla nagrade – za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj („Fastest Mobile Network“) i za najbolju mobilnu pokrivenost („Best Mobile Coverage“). Ispitivanja su provodili korisnici svih mobilnih mreža u Hrvatskoj. Nagrade je dodijelila kompanija Ookla, svjetski lider u testiranju i analizi kvalitete pristupa Internetu.

U Hrvatskom telekomu smatraju kako su nagrade za najbržu mobilnu mrežu i najbolju pokrivenost mobilnim signalom rezultat kontinuiranih ulaganja u 5G tehnologiju i optičku infrastrukturu. Riječ je o iznosu koji prelazi brojku od 1,6 milijardi kuna, samo ove godine.

Što se tiče 5G tehnologija, Hrvatski telekom se time intenzivno bavi već dvije godine, od prvog pilot projekta u Puli do najnovijeg pothvata – nedavnog pokrivanja cijelog Novog Zagreba 5G signalom.

Što se tiče optike, HT će ove godine tu vrstu mreže „provući” do 80 tisuća kućanstava čime će ukupan broj kućanstava s pristupom brzom internetu putem optičke infrastrukture narasti na naviše od 140 tisuća kućanstava. Tome treba dodati i još dvadesetak tisuća optičkih veza do tvrtki.

Više pojedinosti


 

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: