61 milijun eura Institutu Ruđer Bošković

Za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu

0 Flares 0 Flares ×
Pretražni elektronski mikroskop, na Institutu Ruđer Bošković, u Zagrebu. Foto: IRB

Bruxelles / Zagreb, 2. veljače 2021. – Europska komisija odobrila je ulaganje više od 61 milijun eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj u modernizaciju i širenje Instituta Ruđer Bošković (RBI) u Zagrebu u cilju povećanja istraživačkih kapaciteta u okviru projekta „Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu” (O-ZIP).

Zahvaljujući tom ulaganju IRB će postati konkurentniji i povećati će suradnju s lokalnim i međunarodnim istraživačkim partnerima i suradnicima iz poslovnog sektora.

Poboljšani kapaciteti i radno okruženje Instituta pomoći će u osposobljavanju nove generacije studenata u multidisciplinarnim znanstvenim područjima s dodatnim ciljem motiviranja sadašnje generacije znanstvenika da ostanu u Hrvatskoj, čime će se doprinijeti gospodarskom razvoju i inovacijama u zemlji.

Boljim povezivanjem s poduzećima i industrijom osigurat će se rješavanje stvarnih društvenih problema u područjima kao što su okoliš, klimatske promjene, energetika, zdravlje i starenje stanovništva.

Projektom O-ZIP pomoći će se u provedbi strategije pametne specijalizacije (S3) i projekata u okviru programa EU-a za istraživanje i inovacije (Obzor 2020).

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: