90. međunarodna nagrada za inovacije!

CITUS, Hrvatska

0 Flares 0 Flares ×
Tvrtku Citus osnovao Tomislav Bronzin, koji kaže da je poduzetnik postao spontano, “nagovoren” na to radom još tijekom studija. Foto: Citus

30. lipnja 2022. – Zagrebačka softverska tvrtka Citus, koja gotovo četvrt stoljeća proizvodi razna softverska i hardverska rješenja, nedavno je dobila ukupno devedesetu (90.) međunarodnu nagradu za inovacije ostvarene u području razvoja informatičkih i telekomunikacijskih tehnologija.

Nije dovoljno fokusirati se na nove tehnologije, nego na to kako ćete ih upotrijebiti

Citus je dobio zlatnu medalju, platinastu medalju, posebne nagrade i niz drugih priznanja u brojnim zemljama diljem svijeta, počevši od domovine, do Sjedinjenih Država, Ujednjenog Kraljevstva, Južne Koreje, Rusije, Tajvana i Tajlanda, Malezije, Rumunjske, Cipra, itd.

U Poljskoj su upravo osvojili zlatnu medalju za rješenje AR Smart Name Tag i to je ujedno 90. nagrada za inovaciju u 23 godine postojanja tvrtke

Tvrtku Citus osnovao Tomislav Bronzin, koji kaže da je poduzetnik postao spontano, “nagovoren” na to radom još tijekom studija kad je proveo dosta vremena u malim, srednjim, velikim, kako u domaćim, a kako u stranim i međunarodnim tvrtkama. “U to vrijeme, a i danas tako mislim, najbolja odluka koju sam u životu donio bila je pokretanje vlastite tvrtke. Na taj način sam mogao raditi ono što volim i želim, a tako je i danas – izjavio je Tomislav Bronzin u opširnom intervjuu objavljenom u Jutarnjem listu, kojeg možete pročitati ovdje.

“Nije se dovoljno fokusirati na nove tehnologije, nego na to kako ćete ih upotrijebiti. One postaju važne kada njihova upotreba poboljšava kvalitetu života i rada ljudi, povećavaju znanje, olakšavaju učenje, čuvaju i štite okoliš i ljudsko zdravlje, proširuju nam horizonte, smanjuju troškove i povećavaju učinkovitost. Ključno je razvijati kulturu inovatorstva, koja potiče razvojno razmišljanje i pronalazi nova rješenja ili poboljšanja/unapređenja postojećih rješenja – ističe Tomislav Bronzin.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: