A1 – 20 godina

A1 Hrvatska obilježava 20 godina poslovanja

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 2. srpnja 2019. – Tvrtka A1 Hrvatska obilježava 20 godina poslovanja na domaćem tržištu. Riječ je o kompaniji koja je svojim kontinuiranim ulaganjima znatno pridnijela razvoju i napretku telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj. Prvi su uveli mobilnu uslugu na bonove, plaćanje parkinga SMS porukom te međunarodni video poziv.

Kupnjom B.neta 2011. godine, tvrtka je iz mobilnog prerasla u konvergentnog operatora koji nudi i fiksnu telefoniju, širokopojasni pristup internetu te televizijske usluge, što je tada predstavljalo najveću akviziciju na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu.

Danas je A1 pružatelj brojnih digitalnih sadržaja koji i dalje stalno ulaže u modernizaciju i kvalitetu mreže s ciljem stvaranja sustava mreže pete generacije koja će Hrvatskoj donijeti jednaku povezivost u svim dijelovima zemlje.

A1 Hrvatska je ovih dana osvojio i certifikat P3 Best in Test za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno u najvećim gradovima i naseljima, prometnicama te prikupljanjem podataka o kvaliteti usluge kod samih korisnika diljem Hrvatske. Mjerenjem glavnih parametara važnih za korisnike poput govorne usluge, kvalitete pristupa web stranicama, YouTube streaming servisa i preuzimanja sadržaja, A1 Hrvatska zabilježila je ukupno najbolji rezultat i time šesti put osvojila certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj.

Mobilnom A1 mrežom pokriveno je 99% populacije u Hrvatskoj, od čega je 98% pokrivenost 4G mrežom. Naprednim se tehnologijama u 4G Advanced Pro mreži postižu brzine do 1,35 Gbps. A1 Hrvatska je i pružatelj nacionalne pokrivenosti NB IoT mrežom koja omogućava velikom broju uređaja slanje potrebnih informacija s lokacija gdje standardni mobilni signal nema prodornost.

Kada je u pitanju fiksna mrežna, A1 Hrvatska raspolaže s ukupno 13 tisuća kilometara gradske i međugradske optičke mreže te pokriva 530 tisuća kućanstva u više od 50 gradova super-brzim internetom do 500 Mbps u komercijalnoj upotrebi.

Više pojedinosti: www.A1.hr
___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: