Alat za male, vrlo mobilne poduzetnike

Fisklaka – mobilna blagajna koja prima kartice na bilo kojem mjestu

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 20. veljače 2020. – Strategija digitalizacije poslovnih procesa malih i srednjih poduzetnika putem Fiskalke, najnovijeg proizvoda tvrtki Tele 2 i PBZ Card, predstavljena je danas u Zagrebu.

Riječ je o mobilnom blagajničkom rješenju s integriranim gotovinskim i kartičnim plaćanjem, a uređaj podržava i najnovije načine plaćanja mobitelom kao što su NFC te Apple Pay i Google Pay.

Tele2 i PBZ Card na ovaj su potez potaknuti istraživanjem koje pokazuje stalni rast kartičnog plaćanja u Hrvatskoj – 2018. godine iznosio je 41,7 posto ukupnog obujma fiskaliziranih računa.

Fiskalka je uređaj koji objedinjuje fiskalnu blagajnu za gotovinsko i kartično plaćanje, mobilnu mrežu, pisač i aplikaciju  usklađenu s propisima.

Istodobno, neke druge analize pokazuju da je tek tri do deset posto tvrtki u trgovini i turizmu digitaliziralo svoje poslovanje, a upravo je u tim sektorima znatan udio malih i srednje velikih poduzentika i obveznika fiskalizacije.

Proizvod je osmišljen, dizajniran i izrađen suradnjom tvrtki PBZ Card, Monri Payments i BIOS ICT.

Mogućnost prihvata kartica na doslovno svakom mjestu na kojem postoji mobilna mreža, a ne samo u jednoj trgovini ili uredu, ono je što ovo rješenje čini konkurentnim.

Primjerice, tijekom turističke sezone, mobilni POS jedina je mogućnost za turiste koji kod sebe nemaju gotovine, dok onima čiji se posao sastoji od terenskog rada, poput prodaje osiguranja ili dostave na kućni prag, mobilni POS može povećati konverziju i olakšati posao.

Fiskalka je uređaj koji u jednom kućištu ima fiskalnu blagajnu za gotovinsko i kartično plaćanje, mogućnost povezivanja na mobilnu mrežu, pisač i aplikaciju koja je usklađena sa svim propisima.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: