Algebra otvorila sveučilišni kampus

U Zagrebu

0 Flares 0 Flares ×
Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Josip Dominković, utemeljitelji Algebre. Foto: Algebra

7. travnja 2022. – Svečanim otvorenjem sveučilišnog kampusa u Zagrebu Algebra Grupa obilježila je jučer navečer 24. obljetnicu djelovanja objavila poslovnu strategiju koja do 2026. godine podrazumijeva gotovo 70 posto više upisanih studenata, njih 2.300, među kojima i 500 studenata iz inozemstva.

U gotovo četvrt stoljeća postojanja Algebrine programe je završilo više od 150.000 pojedinaca, a novi, moderno uređen multidisciplinarni prostor budućim generacijama polaznika i studenata osigurat će najsuvremenije uvjete rada koje obrazovna institucija u Hrvatskoj trenutačno može ponuditi.

Novi kampus prostire se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto prostora te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale i Slavka Krajcara. U tvrtki ima 700 računala, razne audio i vizualne opreme, a tu je i inovacijski laboratorij, soba za 3D uspis i dizajn te 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu, za cijelu Hrvatsku.

Unutar novog sveučilišnog kampusa smjestio se i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 primjeraka literature kojima pokriva 120 posto potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata. Novi kampus ima i internu mrežu te brzi pristup internetu. Jedna od zanimljivosti svakako je i Nimbus podatkovni centar koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih računala za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula.

Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar gdje će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

„Naša razvojna strategija bazira se na snažnoj internacionalizaciji te stvaranju preduvjeta da se Algebra uskoro uspješno transformira u sveučilište i postane značajna obrazovna institucija sa programima koji se izvode i u digitalnim odnosno hibridnim formatima. Kroz sljedeće četiri godine zadržat ćemo agilnost u obrazovanju i poziciju vodeće poslovne škole, a namjeravamo ostati pouzdan oslonac tvrtkama koje traže talentirane kadrove te važan partner hrvatskih tehnoloških jednoroga“, izjavio je Tomislav Dominiković, predsjednik Uprave Algebra Grupe, i najavio kako će Algebra nastaviti ulagati u istraživanje, razvoj i projekte te osiguravati kvalitetu studijskih i drugih obrazovnih programa kako bi zadovoljili interes domaćih i stranih studenata, ali i nastavnika kojih je danas na Algebri 500.

Investicija u izgradnju kampusa, vrijedna 110 milijuna kuna, osigurana je kroz ugovor investicijsko-građevinske tvrtke Sigma i Algebra Grupe.

Svečanom otvorenju nazočili su izaslanik predsjednika vlade RH, državni tajnik Ivica Šušak, Ivan Vidiš i Luka Čirko u ime ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Martina Stipeč kao predstavnica Grada Zagreba, ravnateljice i ravnatelji agencija u području znanosti i obrazovanja, brojni diplomati, rektori, dekani, predstavnici akademske i poslovne zajednice, poznate osobe te brojni drugi uzvanici.

Zgrada Algebrinog kampusa pripada A+ energetskom razredu, a u veće nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranog materijala, a kako bi dodatno potaknuli „zeleni pristup“ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom za što je osigurana potreba infrastruktura (tuševi, ormarići za garderobu i slično).

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: