Amazon i službeno u Hrvatskoj

Potpisan Memorandum o razumijevanju s tvrtkom Amazon Web Services

0 Flares 0 Flares ×
Potpredsjednica AWS-a za javni sektor(EMEA) Isabella Groegor-Cechowicz pozdravila je potpisivanje Sporazuma, kao i Vladine planove za digitalnu transformaciju države, najavivši da će AWS tim ciljevima dati svoj doprinos. Foto: VRH

16. rujna 2021.– – Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici ovlastila državnog tajnika Bernarda Gršića da potpiše Memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Hrvatske i tvrtke Amazon Web Services. Riječ je o dogovoru o razvoju usluga internetskog računalstva, tzv. “cloud computinga” u javnom sektoru, što će pridonijeti implementaciji Nacionalne razvojne strategije.

Memorandum o razumijevanju odnosi se na suradnju AWS-a i hrvatske Vlade u programima za edukaciju i certifikaciju, kako bi se ubrzalo učenje u vezi s “cloudom” i razvile kompetencije ljudskih potencijala, potpori za provedbu hrvatske Nacionalne strategije i razvoju hrvatskih “cloud” politika: AWS je spreman surađivati s Vladom u razvoju svih politika koje su izravno relevantne za pružanje usluga računalstva u oblaku slijedeći međunarodne primjere i razmjenjujući prethodno iskustvo AWS-a.

Potpisivanje Memoranduma prvi je korak u suradnji s tvrtkom AWS koja u Zagrebu otvara novi Centar za projektiranje podatkovnih centara, drugi takve vrste u cijeloj EMEA regiji.

Više pojedinosti.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: