Aplikacija za digitalne nomade u Hrvatskoj

https://digitalnomadscroatia.mup.hr

0 Flares 0 Flares ×
Digitalni nomad. Foto: Pexels

1. ožujka 2021. – Nakon stupanja na snagu novog Zakona o strancima, prema kojem se reguliraju vize za digitalne nomade, od danas je aktivna i aplikacija za online podnošenje zahtjeva za vizu digitalnim nomadima.

Hrvatska nudi privremeni boravak digitalnim nomadima od početka ove godine, a riječ je o dozvoli boravka koji ljudima izvan Europske unije dopušta dulje ostajanje u našoj zemlji. Nešto slično su već napravile države kao što su Barbados, Bermuda, Grčka, Estonija i još neke druge.

Prema Zakonu o strancima, digitalni nomad je državljanin treće zemlje koji je zaposlen ili obavlja poslove putem komunikacijske tehnologije za tvrtku ili vlastitu tvrtku koja nije registrirana u Hrvatskoj i ne obavlja poslove ili pruža usluge poslodavcima na području Republike Hrvatske.

Dozvolu boravka u formi digitalnog nomada državljanin treće zemlje može u Hrvatskoj podnijeti nakon isteka roka od šest mjeseci od isteka važenja privremenog boravka koji je bio odobren u druge svrhe ili svrhu boravka digitalnih nomada.

Više o dozvolama boravka za digitalne nomade možete pročitati u opsežnom članku na portalu
https://www.expatincroatia.com/digital-nomad-visa-croatia/


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: