Auto industrija pred slomom

Istraživanje tvrtke Deloitte

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 24. lipnja 2020. – U nedavno objavljenom Deloitteovu istraživanju naslovljenom „Budućnost prihoda od prodaje i nakon prodaje u automobilskoj industriji” izraženo je mišljenje koje kaže kako je svjetska automobilska industrija pred financijskim slomom.

Očekuje se dodatan pad profitabilnosti te će se proizvođači morati nositi s ozbiljnijim posljedicama pandemije, koje se kod njih očituju, prije svega, u golemom padu prodaje.

Deloitteovo istraživanje iznosi nekoliko scenarija koji razmatraju kako će pojedini trendovi u automobilskoj industriji, trendovi kao što su umreženost, alternativni pogonski sklopovi, zajednička uporaba automobila i autonomna vozila, utjecati na prihode i dobit od prodaje i poslovanje nakon prodaje.

Studija je obuhvatila razdoblje do 2035. godine te su njezin predmet bila globalna tržišta Kine, SAD-a i Japana, kao i pet najvećih tržišta u EU-u, odnosno u Njemačkoj, Francuskoj, Ujedinjenoj Kraljevini, Italiji i Španjolskoj.

Zaključak je nedvosmislen: Kina je trenutačno najvažnije prodajno tržište te će se njezina dominacija povećati zbog mirovanja najvećih europskih tržišta.

Rezultati istraživanja dostupni su ovdje www.deloitte.com/hr/automobilska-industrija


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: