Bankarstvo s društvenim utjecajem

Zaba i UniCredit partneri projekta Finance 4 Social Change

0 Flares 0 Flares ×
Gradska štedionica – poslovnica Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića, u Zagrebu.

Zagreb, 17. listopada 2020. – Grupa UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, glavni je partner projekta Finance 4 Social Change (F4SC), koji se financira u okviru EU-ovog Programa transnacionalne suradnje za Dunav. Cilj projekta je otkrivanje, potpora i nagrađivanje društvenih poduzetnika kroz dobro strukturiran proces selekcije u kojem sudjeluje oko 250 sudionika.

Platforma je to koja UniCreditovom programu Bankarstva s društvenim utjecajem omogućuje pružanje izravne potporu društvenom poduzetništvu kao pokretaču društvenog razvoja i napretka u različitim zemljama u kojima Banka posluje. Među njima su uz Hrvatsku, i Austrija, Bugarska, Njemačka, Mađarska, Rumunjska, Srbija i Slovačka.

Projekt treba pružiti potporu gospodarstvu i poduzetnicima koji potiču pozitivne promjene u dunavskoj regiji kroz pomno osmišljene aktivnosti koje omogućavaju razvoj društvenih inovacija te pripremaju društvena poduzeća za ulaganja.

Predstavnici UniCredita, uključujući i predstavnike Zabe, sudjelovati če na radionicama izrade poslovnih planova s društvenim utjecajem, koje predstavljaju ključni dio projekta F4SC, te pomoći sudionicima natjecanja mentorstvom i stručnim savjetima. Osim toga, sudjelovati će u žiriju koji će odabrati četiri pobjednička projekta na finalnim predstavljanjima 2021.

Sudjelovanjem u F4SC i Zagrebačka banka nastavlja svoje djelovanje započeto kroz inicijativu Bankarstvo s društvenim utjecajem koju je pokrenula 2019.


Bankarstvo s društvenim utjecajem pokrenuto je u Italiji krajem 2017. Tijekom 2019. uvedeno je na još 10 tržišta Grupe: Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Srbiji i Mađarskoj. Program je od svojeg pokretanja pružio potporu preko 4000 korisnika putem mikrokredita i financiranja s društvenim utjecajem, kao i putem organizacije raznih programa financijske edukacije za oko 50 000 mladih i ugroženih pojedinaca.


Više informacija o UniCreditovom Bankarstvu s društvenim utjecajem.

Više informacija o projektu F4SC


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: