Baza poslovnih žena Hrvatske

Natječaj je otvoren do 14. veljače.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 23. siječanj 2020. – Hrvatska udruga poslodavaca poziva poslovne žene da se prijave na četvrti krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske.

Baza poslovnih žena nastala je kao inicijativa HUP-a i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske koja okuplja poslovne žene, sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija u kompanijama.

Baza žena uključuje javne, osobne profile žena poduzetnica ili žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama te onih koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put. Baza danas ima više od 100 članica – uspješnih žena poduzetnica i predsjednica, odnosno, članica Uprava društava.

Kandidatkinje trebaju zadovoljavati propisane kriterije, a prijave se vrše putem obrasca za prijavu uz priložen životopis i šalju se na e-mail adresu menadzerice@hup.hr.

Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje nove članice. Odbor za izbor članica u Bazu žena čine: Gordana Deranja, Ivana Gažić, Višnja Ljubičić, Davor Majetić i Ivica Mudrinić.

Baza poslovnih žena HUP-a je u tri selekcijska ciklusa uključila više od 100 žena koje su svojim znanjem i iskustvom dokazale da u svakom trenutku mogu preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

Baza je pokazatelj da na hrvatskom tržištu itekako postoji dovoljan broj žena s respektabilnom karijerom i postignućima koja ih čine spremnima za najodgovornije pozicije.

Hrvatska Baza poslovnih žena radi se po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership. U protekloj godini Baza poslovnih žena postala je platforma većem broju inicijativa za ravnopravnost prilika na upravljačkim pozicijama uključujući i Inicijativu 30% te ove godine pokreće mentoring program za žene koje imaju kvalifikacije postati dio upravljačkih timova tvrtki.

Detaljnije o Bazi žena

__

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: