Bellabeat je do sada prikupio 100 milijuna dolara

Bank of America je najnoviji investitor

0 Flares 0 Flares ×

12. siječnja 2022. – Bellabeat, globalna tvrtka koja se bavi razvojem tehnologija na području zdravlja i koja svoje poslovanje vodi iz Zagreba preko dva poduzeća kćeri, pri kraju je zaključivanja treće i do sada najveće runde dokapitalizacije. Aranžer financiranja je investicijska banka Bank of America.

Bellabeat se financira na način da prodaje vlasničke udjele, te na taj način povećava svoju tržišnu vrijednost. Foto: Bellabeat

Postupak ulaganja svježeg kapitala namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata započeo je u travnju, a trebao bi biti zaključen do kraja mjeseca siječnja ove godine.

Bellabeat se financira na način da prodaje vlasničke udjele, te na taj način povećava svoju tržišnu vrijednost. Kapital ulaže u razvoj i rast poslovanja. Bellabeat je do sada prikupio 100 milijuna dolara od 28 investitora.

Novac prikupljen prije planiranog izlaska na burzu (pre-IPO) Bellabeat će uložiti u razvoj novih verzija svojih nosivih tehnologija, dobivanje dozvola za njihovo korištenje u zdravstvenim ustanovama, za otvaranje lanca novih prodavaonica, od kojih jedne i u Zagrebu, u razvoj korporativnih wellness programa, akviziciju kompanija s kojima će proširiti i upotpuniti svoj asortiman, izgradnju vlastitog wellness kampusa i druge projekte.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: