Berlinska deklaracija o digitalnom društvu

Članice EU-a surađuju na digitalnoj transformaciji

0 Flares 0 Flares ×
Kadar s virtualne konferencije na visokoj razini o digitalnoj transformaciji temeljenoj na europskim vrijednostima. / Foto: Ured za medije njemačkog predsjedanja Vijećem

Bruxelles / Zgareb, 9. prosinca 2020. – Ministri i ministrice EU-a nadležni za digitalizaciju jučer su potpisali Berlinsku deklaraciju o digitalnom društvu. Svečanost potpisivanja održana je u sklopu virtualne konferencije na visokoj razini o digitalnoj transformaciji temeljenoj na europskim vrijednostima koju je organiziralo njemačko predsjedništvo Vijećem EU-a.

Države članice složile su se da će zajedno i u suradnji s institucijama EU-a raditi na jačanju digitalnog sudjelovanja i uključenosti u društva, kako bi se potaknula digitalna transformacija utemeljena na europskim vrijednostima.

Berlinska deklaracija nadovezuje se na Izjavu iz Tallinna o e-upravi i postavlja temelje za buduću politiku interoperabilnosti i politiku digitalne uprave u EU-u.

Potpisnici su se obvezali na provedbu niza mjera do kraja 2024., kao što su promicanje demokratskih vrijednosti, poticanje digitalnog osnaživanja i pismenosti te jamčenje sigurnosti, održivosti i tehnološke suverenosti u digitalnoj sferi.

Berlinska deklaracija rezultat je suradnje njemačkog predsjedanja Vijeća EU-a, Komisije i neformalne mreže glavnih informacijskih službenika Europske unije, uključujući predstavnike država članica odgovorne za digitalizaciju.

Više informacija dostupno u priopćenju za medije njemačkog predsjedanja Vijećem.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: