Besplatno IT obrazovanje

Za nezaposlene i zaposlene

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 9. rujna 2020. – Informatičko učilište Algebra objavilo je početak upisa za besplatnu edukaciju za računalnog operatera i ECDL specijalista, s dostupnim terminima novih grupa krajem rujna i početkom listopada. Projekt je nazvan “IT obrazovanje za sigurnije sutra”.

Do sad je kroz taj projekt obrazovano više od 200 polaznika.

Nastava će se u potpunosti održati online, besplatna je jer projekt u cijelosti financira Europska unija, a namijenjena je nezaposlenim osobama s kvalifikacijama koje nisu adekvatne za poslove današnjice ili zaposlenima čije je dosadašnje obrazovanje na razini osnovne ili srednje škole.

Budući da se za ove edukacije očekuje višestruko veći interes od broja dostupnih mjesta za polaznike, Algebra poziva zainteresirane građane da se prijave čim prije.

Za projekt se mogu prijaviti pojedinci stariji od 34 godine koji su nezaposleni dulje od godinu dana a imaju završenu najviše srednju školu, zaposleni i nezaposleni između 15 i 34 godina sa završenom osnovnom školom, te zaposleni ili nezaposleni koji imaju završenu jednogodišnju, dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu.

Pojedinci koji se prijave i budu odabrani za pohađanje online programa obrazovanja za Računalne operatere morat će osigurati svoje računalo i internetsku vezu te će predavanja pratiti u virtualnim učionicama. Uz nastavu, svi polaznici će dobiti slušalice, mikrofone kao i priručnike u tiskanom formatu te će cijelo vrijeme provedbe programa moći telefonski ili kroz sustave za komunikaciju, dobiti podršku Algebrinih mentora.

Projekt “IT obrazovanje za sigurnije sutra” traje do siječnja 2021.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: