Bitcoin će vrijediti 100 tisuća dolara?

Prognoza banke Goldman Sachs

0 Flares 0 Flares ×

07. siječnja 2022. – Novi izvještaj financijskog diva s Wall Streeta, bankarske kuće Goldman Sachs, pokazuje da je kripto valuta Bitcoin nadmašila sve druge oblike imovine u rastu vrijednosti, donoseći svojim ulagačima povrat od čak 60 posto na ulaganje.

Bitcoin je novo “skladište vrijednosti”. Foto: Pexels

Slijedeća imovina po vrijednosti je sirova nafta, čija vrijednost je porasla za 55%, indeks vrijednosnica S&P 500 rastao je za 29 posto, a četvrti i peti su indeks Russell 1000 Growth i burza tehnoloških vrijednosnica, Nasdaq, koje su rasli za 28%. Zanimljivo je, zlato, koje služi kao klasično pribježište svih koji ne vole visoke rizike, raslo je samo četiri posto.

Hipotetski gledano, kažu analitičari Goldman Sachsa, Bitcoin je novo “skladište vrijednosti” i moglo bi rasti za dodatnih 50 posto (godišnje 17 do 18 posto) u slijedećih pet godina te bi njegova cijena mogla prijeći iznos od 100 tisuća američkih dolara.

Rast vrijednosti Bitcoina tijekom 2020. godine biti će pravi pokazatelj te prognoze, jer se pojavljuje sve više aplikacija koje olakšavaju ulaganja u kripto valute, a u njih ulaže i sve više tradicionalnih financijskih institucija. Naravno, dosta toga će ovisiti i o regulatorima, no čini se da “kripto groznica” neće tako brzo prestati.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: