Bogate su darežljivije

Žene daruju veće količine novca u humanitarne svrhe

0 Flares 0 Flares ×

Žene još ne zarađuju isto kao muškarci (na istim radnim mjestima), niti su pretjerano angažirane na svjetskim financijskim tržištima – no, bogate žene, više novca daruju u razne dobrotvorne projekte od bogatih muškaraca. Taj zaključak jedan je od rezultata najnovijeg istraživanja o dobrotvorstvu, provedenog među bogatim Amerikancima.

93% bogatih žena darovalo je neki iznos u dobrotvorne svrhe, dok je to učinilo 87% bogatih muškaraca, navodi se u istraživanju U.S. Trust Study of High Net Worth Philanthropy.

Bogate žene će darovati i više svog slobodnog vremena – 56% ih je to učinilo volontirajući, dok je to učinilo 41% bogatih muškaraca.

Četvrtina bogatih žena daruju novac u svrhe koje su usmjerene osnaživanju i razvoju žena i djevojaka – u projekte koji se bave zdravljem žena, obrani žena od nasilja, obrazovanjem žena.

Razlog zašto bogate žene daruju više novca od bogatih muškaraca je star i poznat: žene su suosjećajnija bića.

Studija je napravljena na temelju ankete 1646 američkih kućanstava koja imaju prihode milijun ili veće od milijun dolara (neovisno o vrijednosti nekretnitne u kojoj žive). Prosječna financijska vrijednost ispitanika bila je nešto manja od 17 milijuna dolara. Te bogate obitelji daruju u prosjeku nešto manje od 30 tisuća dolara godišnje.

Pročitajte cijelu studiju o dobrotvorstvu bogatih – OVDJE.
___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: