Brže i jeftinije bankarstvo

Hrvatska poštanska banka u 2019.

0 Flares 0 Flares ×

Naša je misija stvarati uvjete za bolji život u Hrvatskoj, nastavljamo s promjenama i razvojem u smjeru bržeg, jednostavnijeg i jeftinijeg bankarstva, rekao je Tomislav Vuić na predblagdanskom susretu s novinarima

Misija Hrvatske poštanske banke je stvarati uvjete za bolji život u Hrvatskoj. Kao relevantna banka u domaćem vlasništvu želimo na najbolji način brinuti o klijentima, dioničarima i zajednici, stvorili smo pretpostavke da to postignemo, spremni biti brži, s jednostavnijim proizvodima, poslovanjem i pristupačnim cijenama.

Naše su strateške smjernice unapređenje i optimizacija poslovne mreže, proizvoda i usluga, razvoj digitalnih kanala, partnerstvo s Poštom, organski i rast kroz akvizicije te suradnja s dijasporom.

Nakon uspješne reorganizacije 2015. i 2016., započeli smo transformaciju iz tradicionalne u digitalnu financijsku instituciju i nastavljamo ulagati u razvoj digitalnog što je bitno za dugoročnu uspješnost i održivost. U tom smislu, rezultat 2018. označit će povratak u trend rastuće profitabilnosti i povrata za dioničare.

U prvih devet mjeseci 2018., kako je objavljeno na Burzi, imali smo 123,4 milijuna kuna neto dobiti, a operativna dobit iznosila je 239 milijuna kuna.

Nastavlja se rast volumena i broja klijenata u poslovanju s građanima i malim poduzetnicima. Uz državu i velike poslovne subjekte, to su naši strateški segmenti klijenta i spremni smo im nuditi cjenovno konkurentne proizvode prilagođene hrvatskom tržištu.

U našem fokusu je i kanal Hrvatske pošte, vjerujemo da ta suradnja donosi dodatnu vrijednost za klijente HPB-a i da ćemo tijekom 2019. građanima i poduzetnicima diljem Hrvatske omogućiti još više usluga u tom kanalu.

U tijeku je pripajanje Jadranske banke s kojom HPB jača poziciju na tržištu Dalmacije. Smjer razvoja temeljimo na rastućem tržišnom udjelu i porastu relevantnosti Banke. On bi omogućio održivost, korištenje ekonomije obujma i pozicioniranje HPB-a kao aktivnijeg sudionika s većim utjecajem na tržište.

Kao jedina veća banka u hrvatskom vlasništvu sa stabilnom bazom klijenata koju čini više od 570 tisuća građana i 8.000 poduzeća, sve bržim rastom broja radno aktivnih klijenata i korisnika digitalnih usluga, suradnjom s izvoznicima i propulzivnim industrijama, uz najveću distributivnu mrežu i činjenicu da privlačimo sve bolje kadrove na tržištu, spremni smo za nastavak uspješnog poslovanja, daljnji razvoj i ostvarenje misije novog HPB-a.
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: