Brzorastući zdravstveni turizam

„Health Spot Croatia“

0 Flares 0 Flares ×
Konferencija je okupila 200 stručnjaka iz Hrvatske i svijeta s područja medicine, wellnessa i turizma.

Zdravstveni turizam u svijetu bilježi godišnji rast po stopama od 15 do 20 posto, a u nas je jači izvan ljetne sezone.

Prednosti zdravstvenog turizma su višestruke: cjelogodišnje poslovanje smještajnih objekata, zapošljavanje lokalnoga stanovništva, razvoj regija i mikro-regija, i gospodarstva u cjelini.

Što se tiče Hrvatske, kad je zdravstveni turizam u pitanju, imamo problem vlasništva nad javnim zdravstveno-turističkim ustanovama koje bi bile interesantne stranim investitorima. Uz to, moramo ih uskladiti i s europskim standardima – stjecanje međunarodnih certifikata ključno je za suradnju s internacionalnim osiguravajućim kućama koje će pridonijeti povećanju broja inozemnih pacijenata.

Sažeto rečeno, zdravstveni turizam će biti poluga budućega razvoja našega turističkog sektora – no samo ako poradimo na njegovoj kvaliteti i oplemenimo ga inovacijama.

Zdravstveni turisti su imućni turisti: to su ljudi s mjesečnim primanjima većim od 3000 eura. Navikli su na visoku kvalitetu i stručnost medicinske usluge. Stručnost medicinskog ali i turističkog osoblja najvažnija im je pri odabiru destinacija.

U Hrvatskoj se ove godine očekuje 7,5 milijuna eura investicija u segmentu zdravstvenog turizma.

– To su neki od naglasaka konferencije o zdravstvenom turizmu „Health Spot Croatia“, koja je u zagrebačkom hotelu Esplanade danas okupila oko 200 stručnjaka iz Hrvatske i svijeta s područja medicine, wellnessa i turizma.

Više o konferenciji: http://www.healthspotcroatia.hr
___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: