Budućnost rada na daljinu

Okrugli stol u Splitu

0 Flares 0 Flares ×

3. rujna 2021. – Danas je u Splitu održan okrugli stol na temu budućnosti rada na daljinu, načina obavljanja posla koji je u našoj zemlji u doba pandemije porastao za čak 30 posto. To je stvorilo problem, jer taj način rada zasad nije reguliran našim zakonima pa se pristupilo njihovim izmjenama koje treba izvesti do kraja kolovoza slijedeće godine.

Riječ je i o usklađivanju našeg zakonodavstva s direktivama Europske unije, a smisao tih izmjena je u tome da će radnik, kad god se to može, moći sam birati kako će obavljati posao za koji je zadužen, u tvrtki ili od kuće.

U sadašnjem Zakonu o radu nije jasno definirano što je “izdvojeno radno mjesto” te je izostalo prepoznavanje rada na daljinu kao jednog od načina rada. To budući zakon treba jasno propisati, kao i zaštitu privatnosti radnika na daljinu, što, primjerice, znači da u takvom specifičnom načinu rada inspektor rada ne može doći na mjesto rada bez najave i posebnog razloga.

Budući Zakon o radu imati će i uredbe koje će definirati rad u izvanrednim okolnostima, kao što su pandemije, potresi i druge katastrofe, a omogućiti će i privremeni kratkoročni rad od kuće bez pisanog sporazuma kako bi se sačuvala radna mjesta.

U izradi novog Zakona o radu stručna javnost analizira iskustva drugih zemalja, zasad se najviše proučava kako su rad na daljinu regulirale Norveška i Mađarska.

U Hrvatskoj je prije pandemije na daljinu radilo oko tri posto ukupno zaposlenih, a za vrijeme pandemije i 30 posto. Nedavno istraživanje Svjetskog gospodarskog foruma pokazuje da će na daljinu uskoro raditi i više od 100 milijuna ljudi.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: