Comping preuzeo Megatrend poslovna rješenja

Veći dio poslovanja i nova tvrtka: DataTarget

0 Flares 0 Flares ×
Anđelka Strajher, generalna direktorica u Megatrendu i Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga. Foto: Dražen Tomić

Zagreb, 27. svibnja 2021. – Tvrtka Comping, jedna od najvećih informatičkih kompanija u Hrvatskoj, preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja te tako dodatno osnažila svoju tržišnu poziciju, posebice u području podatkovnih centara, poslovne analitike i infrastrukture.

Megatrend je tvrtka koja uspješno posluje na tržištu više 30 godina i danas broji 40-ak zaposlenih. Tvrtka s preostalim poslovnim portfeljem nastavlja poslovati pod svojim dosadašnjim imenom, a njihovi dosadašnji korisnici u nastavku suradnje sada mogu računati i na dodatnu podršku i ekspertizu stručnjaka iz Compinga.

Prvi korak suradnje već je realiziran – iz Megatrenda je nastala tvrtka Data Target koja u svom poslovnom portfelju ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike te infrastrukturni odjel, čijih dvadesetak stručnjaka iz sva tri navedena segmenta nastavljaju s radom i širenjem pod okriljem Compinga.

Megatrendov Data centar je na tržištu dugi niz godina, s etabliranim, lokalnim i međunarodnim, klijentima. Ova akvizicija omogućit će Compingu mogućnost za još širu ponudu njihovih rješenja u domeni ASAservice platforme te softvera i drugih rješenja, a ujedno je korak prema daljnjoj monetizaciji Compingove IoT platforme – Things Talk te cloud rješenja. Tvrtka Megatrend poslovna rješenja uglavnom je orijentirana na IBM infrastrukturu i SW tehnologije, te uz partnerski Platinum status imaju širok krug klijenata, što je bio još jedan od razloga za Compingovo preuzimanje.

Megatrend poslovna rješenja pak nastavljaju daljnje poslovanje u dva segmenta: razvoju rješenja u segmentu umjetne inteligencije i znanosti o podacima te u razvoju specifičnih softverskih rješenja za svoje klijente.

Compingov ekskluzivni financijski savjetnik u ovome procesu bila je firma Caper, jedina hrvatska članica Oaklinsa, najuspješnije svjetske organizacije u projektima spajanja i preuzimanja u tzv. mid-market segmentu.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: