Crni petak, cyber ponedjeljak i – Glavni dan!

Amazon Prime Day

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 19. listopada 2020. – Najveća internetska trgovina, Amazon.com objavila je da je njen “Glavni dan” za prodaju (Prime Day – traje, zapravo, dva dana) ove godine nadmašio sva očekivanja i tvrtki donio rast zarade od čak 60 posto u odnosu na isti Glavni dan prošle godine pa i u odnosu na “Crni petak” – petak prije američkog praznika Dan zahvalnosti, dan velikih popusta.

Riječ je o zaradi većoj od 3,5 milijardi američkih dolara u odnosu na prethodne godine na taj dan. Amazonov Glavni dan se prošlih godina održavao tijekom srpnja, no ove je godine odgođen za listopad, zbog pandemije korona virusa. Taj prodajni događaj održava se od 2015. godine.

U priopćenju za medije tvrtka Amazon je, da ne bi ispalo da im je samo zarada važna, a i zbog prigovora da “pritišće” svoje partnere, navela da će uložiti oko 18 milijardi dolara u potpore malim i srednje velikim tvrtkama koje posluju preko njene platforme.

Amazon u priopćenju nije naveo točan iznos prometa na Glavni dan, no analitičari tržišta procjenjuju da bi to moglo biti i više od deset milijardi dolara.

Više pojedinosti.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: