Dani hrvatskog turizma

Prvo kontinentalno izdanje najveće turističke manifestacije

0 Flares 0 Flares ×

Osijek 4. listopada 2019. – Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora, njih 1500 okupili su od 2. do 5. listopada u Slavoniji na prvim kontinentalnim Danima hrvatskoga turizma, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

Događaj je poseban po tome što se ne održava samo na jednom mjestu, već u pet županija Slavonije, Baranje i Srijema, kroz brojna i raznolika događanja u županijama domaćinimaa cilj im je Slavoniju predstaviti kao destinaciju bogatu sadržajima, ljepotama, kulturom te neizostavnim dijelom hrvatske turističke ponude.

Riječ je o događajima kao što su 19. Turistički forum i okvirukoje se održala rasprava o financiranju održivog razvoja turizma, Okrugli stol Vlade RH s turističkim djelatnicima, dodjela godišnjih turističkih nagrade te niz bogatih gastronomskih i kultiurnih popratnih sadžaja.

Što se tiče nagrada, primjerice, nagradu za Charter kompaniju godine osvojila je kompanija Adriatic Sailing iz Zagreba, nagradu za Hostel godine osvojio je Boutique Hostel Forum u Zadru, dok je nagradu za Lječilište/spa godine osvojila Specijalna bolnica Stubičke Toplice. Posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnoga turizma otišlo je u ruke kuće u prirodi Zlatna Greda u Osijeku, dok je posebno priznanje za razvoj ponude luksuznog turizma uručeno ACI Marini Rovinj. Hotelskom investicijom godine proglašen je Grand Park Hotel Rovinj.

Nagrade HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku dodjeljuju se poslovnome sektoru na temelju pokazatelja uspješnosti poslovanja i pokazatelja kvalitete u sveukupno četiri kategorije prema odgovarajućim potkategorijama: hoteli, kampovi, DMK putničke agencije i marine te u tri glavne kategorije: hosteli, charter kompanije i lječilišta/spa.

Drugi dio nagrada dodijelit će se u danas, petak, 4. listopada, za deset najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Marina godine, Restoran godine, Turistički događaj godine, Kamp godine, DMK putnička agencija godine, Hotel godine, Kategorija „Ljudi u turizmu“ i kategorija Destinacija godine.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom.
___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: