Dematerijalizirani ured prepun osjeta

Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj

0 Flares 0 Flares ×

Stockholm / Zagreb, 7. studenog 2020. – Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj, Dematerijalizirani ured, daje uvid u osjećaje uredskih zaposlenika i njihova očekivanja od budućeg radnog mjesta. Anketirani su zaposlenici u uredima iz šesnaest država koji predstavljaju poglede gotovo 133 milijuna zaposlenika.

Izvještaj je nadogradnja prošlogodišnjeg istraživanja, nazvanog Internet osjeta, koje se bavilo prelaskom s povezanosti putem ekrana na sveobuhvatno iskustvo povezanosti putem senozra i tehnologija kao što su 5G mreže i umjetna inteligencija – tražio se odgovor na pitanje kako te nove tehnologije utječu na naša osjetila u svakodnevnom životu.

U ovogodišnjem izvještaju, internet osjeta doveden je u ured da bi se vidjelo kako senzorna povezanost putem umjetne inteligencije, proširene i virtualne stvarnosti, 5G i automatizacije mijenja radne uvjete uredskih zaposlenika.

Naglasci iz izvještaja:

– gotovo 6 od 10 ispitanika predviđa trajno povećanje online sastanaka i treba alate koji će pružiti bolju podršku interakciji na udaljenosti.

– polovina ispitanika želi digitalnu radnu stanicu koja daje potpuni osjećaj prisustva na radnom mjestu s bilo koje lokacije.

– 66 posto njih misli da će im do 2030. tehnologija omogućiti da osjete kad je kolega/ica uzrujan/a, što također znači da će i njihovi poslodavci znati kada su oni uzrujani.

Pročitajte cijeli izvještaj.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: