Demoralizirani osiguravatelji

Istraživanje tvrtke PwC

0 Flares 0 Flares ×
Šefovi osiguravateljskih kuća smatraju da su sposobni pronaći rješenja za izazove.

Zagreb, 25. ožujka 2020. – Predsjednici uprava svjetskih osiguravajućih društava pokazali su pad povjerenja u rast globalnog gospodarstva i prije pandemije corona virusa, a najnovije istraživanje tvrtke PwC pokazuje da je njihov pesimizam danas još i veći.

U istraživanju je sudjelovalo 179 predsjednika uprava iz sektora osiguranja, a otkriva da se samo 21 % predsjednika uprava slaže da će globalno gospodarstvo rasti, što predstavlja pad s 41 % u 2019. godini i 50 % u 2018. godini.

Predsjednici uprava osiguravajućih društava optimističniji su što se tiče rasta poslovanja njihovih društava u sljedeće tri godine. Vjeruju u vlastitu sposobnost pronalaženja rješenja za poremećaje, čak i uz postojeću neizvjesnost.

Uz pandemiju i pad gospodarskih aktivnosti, regulativa, kibernetičke prijetnje i brzina tehnoloških promjena i dalje su  glavna pitanja koja zabrinjavaju osiguravatelje.

Više od pola, (54 %) predsjednika uprava izrazito je zabrinuto oko prenormiranosti, a 45 % izrazito je zabrinuto oko kibernetičkih prijetnji. Međutim, ti su postoci znatno niži nego posljednjih godina – na primjer, zabrinutost zbog prenormiranosti iznosila je čak 90 posto prije samo nekoliko godina.

Kao što smo već naglasili predsjednici uprava osiguravateljskih društava smatraju da su sve sposobniji pronaći rješenja za poremećaje, pa stoga povećavaju ulaganja u prekvalifikaciju i usavršavanje radne snage u sektoru osiguranja, ističući važnost korisničkog iskustva, transformacije osnovne tehnologije i inteligentne automatizacije kako bi učinili više za manje.

Konkretnije, 70 % predsjednika uprava napominje kako će iskustva kupaca biti njihov glavni prioritet u sljedećoj godini.

Odgovori ispitanika u navedenom istraživanju pokazuju da je najistaknutija odlika vodećih osiguravatelja njihova sposobnost iskorištavanja prilika koje se ukazuju. Oni stvaraju kulturu inovacija, agilnih poslovnih platformi i ekosustava suradnje koji će im omogućiti uočavanje prilika i njihovo brzo iskorištavanje.

Te prilike mogu se odnositi na neiskorištena tržišta ili uspostavljanje novih poslovnih modela na području usluga mobilnosti ili pak upravljanja okolišem. Gradeći na temeljima aktualne transformacije poduzeća, sektor osiguranja je sve otvoreniji za nove ideje i konkurentno preoblikovanje postojećih ideja


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: