Devet hrvatskih tvrtki među 500 najbrže rastućih

Na ljestvici Deloitte’s Technology Fast 500™ EMEA

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 31. srpnja 2020. – Devet tvrtki iz Hrvatske plasiralo se na ljestvicu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji Europa, Srednji istok i Afrika (EMEA), tvrtke Deloitte. To je za četiri više nego prošle godine. Ljestvicu „Deloitte’s Technology Fast 500™ EMEA“ već devetnaestu godinu kreira Deloitteov globalni Sektor za tehnologiju, medije i telekomunikacije.

Tvrtka Revolut iz Ujedinjenog Kraljevstva na čelu je Deloitteove rang-ljestvice 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije, a na tom popisu nalaze se tvrtke iz 22 zemlje. Riječ je o tvrtkama koje imaju prosječnu stopu rasta prihoda od 1258 posto, što je rast u odnosu na 969 posto zabilježenih 2018. godine. Stopa rasta prihoda tvrtki uvrštenih u ljestvicu kretala se od 157 do 39.754 posto.

Vodeću petorku zaokružuju tvrtka OakNorth iz Ujedinjene Kraljevine s rastom od 30.706 posto, njemački Cloud&Heat Technologies GmbH (21.474 %), DivideBuy (19.572 %), također iz Ujedinjenog Kraljevstva te FINEWAY iz Njemačke sa rastom od 16.594 posto.

Iz Srednje Europe ove se godine na listu 500 najbrže rastućih plasiralo 80 tvrtki, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 51. Najviše ih je iz Češke, 24 tvrtke, slijede Poljska sa 21 tvrtkom, zatim Hrvatska sa 9, Litva sa 7, Slovačka sa 6, Rumunjska sa 4, Bugarska i Mađarska sa 3, te Slovenija, Bosna i Hercegovina i Estonija sa po 1 tvrtkom.

Iz Hrvatske ove godine imamo devet plasiranih tvrtki, četiri više u odnosu na prošlu godinu. Uz tvrtke koje su i prošle godine bile na listi: Q Software, Infinum, te Microblink, ove godine su se na listu 500 najbrže rastućih tvrtki EMEA regije plasirali još Bazzar.hr (Prati me), AG04 Innovative Solutions, Arbona, IPS, Serengeti te Lemax. Bazzar.hr je sa svojim 39. mjestom i rastom od 2.821 posto ostvario najbolji plasman, a zanimljivost je kako je Infinum od 2013. do sada na listu EMEA 500 ostvario plasman čak šest puta.


*Program „2019 Technology Fast 500 EMEA“ Deloitte GlobalProgram petsto prihodno najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji EMEA Deloittea Global sastoji se u objektivnom rangiranju poduzetnika s težištem na tehnološkom sektoru, kao priznanje poduzetnicima iz tehnološkog sektora koji su u posljednje četiri godine ostvarili najbrži rast prihoda u regiji koja obuhvaća Europu, Srednji istok i Afriku (EMEA). Program podupiru inicijative Deloittea Global u području praćenja pedeset najbrže rastućih tvrtki u svakom od geografskih područja regije pod vodstvom Sektora za tehnologije, medije i telekomunikacije u sklopu globalne tvrtke, Deloittea Global. Već devetnaestu godinu zaredom, program prihodno najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji EMEA obuhvatio je do sada više od 20 zemalja, među kojima su Belgija, Francuska, Finska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovogodišnji pobjednici izabrani su na temelju stope rasta prihoda na razini fiskalne godine u razdoblju od 2015. do 2018. godine.


Više informacija i ukupni poredak Technology EMEA Fast 500


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: