Digitalna (gospodarska) komora

Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge Hrvatske gospodarske komore

0 Flares 0 Flares ×
Izvor: HGK

Hrvatska gospodarska komora nedavno je pokrenula projekt Digitalna komora.

Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge HGK, dostupnoj tvrtkama članicama, široj poslovnoj zajednici te javnoj upravi i građanima.

Cilj platforme je povećati uporabu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluga. Zasad, Digitalna komora ima sedam e-usluga.

Prva funkcionalnost pokrenuta u sklopu projekta Digitalna komora je web portal Gospodarska mreža, koji na jednom mjestu objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije kao što su: makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija – BDP, prosječna mjesečna neto plaća, stopa registrirane nezaposlenosti, robni izvoz i izravna strana ulaganja; zasebni pokazatelji za Hrvatsku, realne stope rasta, inflacija, prosječni srednji tečajevi za EUR i USD, broj aktivnih poslovnih subjekata, broj zaposlenih i bruto inozemni dug te opće informacije o Hrvatskoj i hrvatskom gospodarstvu. Tu je i tražilica poslovnih subjekata – za koje su dostupni osnovni podaci te aktualni financijski pokazatelji i analiza poslovanja; poslovni subjekti mogu se pretraživati po nazivu, odgovornim osobama ili statistici djelatnosti te se mogu uspoređivati s ostalim subjektima s istim NKD-om.

Dodatno, Digitalna komora će potencijalne izvore financiranja poslovanja učiniti dostupnijima svojim članicama te će hrvatskim gospodarstvenicima omogućiti kvalitetniju promociju njihovih proizvoda i usluga.

Portalu se može pristupiti na www.digitalnakomora.hr.

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: