Konferencija Digitalna (R)evolucija 3.0

Privatne investicije su nužne za digitalizaciju Hrvatske

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 5. veljače 2020. – U zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost, Lauba, održano je danas treće izdanje najposjećenije konferencije HUP-ICT Udruge pod nazivom Digitalna (R)evolucija 3.0.

Događaj je okupio više od 600 ljudi, stratega i kreatora digitalne ekonomije, poduzetnika i menadžera, a cilj konferencije bio je osvijestiti sve sudionike gospodarskog života u Hrvatskoj o važnosti promjena koje donosi digitalna transformacija te zašto je važno koristiti mogućnosti koje donosi tehnologija kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje, ali i svi drugi segmenti svakodnevnog života.

HRVATSKA JE POTPUNO NESPREMNA ZA BUDUĆNOST

Tema konferencije potaknuta je posljednjim IMD istraživanjem o digitalnoj konkurentnosti prema kojem je Hrvatska pala za čak 7 mjesta i to isključivo zbog „niske spremnosti za budućnost“.

Za postizanje digitalne konkurentnosti potrebno je u provesti digitalnu transformaciju uz najveći stupanj suradnje realnog i javnog sektora, i to uz podršku državnih vlasti, koja je sada već neizbježna.

Radni moto ovogodišnjeg izdanja konferencije bio je Talenti, Agilnost i Tehnologija koji je ujedno i naglašavao važnost svih komponenti potrebnih za uspješno provođenje digitalne transformacije. No, sljedeći korak koji je iznimno važan i ključan za Hrvatsku su investicije.

Na konferenciji je devet tvrtki pokazalo svoja iskustva s digitalnom transformacijom

Namjera Digitalne (R)evolucije bila je osvijestiti i ohrabriti poduzetnike da prepoznaju prilike i prednosti koje donosi digitalna transformacija te da uvedu nove organizacijske modele koje tehnologija omogućava. Kroz uspješne poduzetničke priče, primjere iz prakse i analize istraživanja sudionici konferencije su zasigurno dobili odgovore na mnoga pitanja i dileme te saznali da su investicije zaista ključan korak za nastavak uspješne digitalne transformacije.

_

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: