Digitalna tehnologija i zelene politike

7. LEAP Summit u Zagrebu

0 Flares 0 Flares ×
Zamjenica voditelja predstavništva Europske komisije u Zagrebu, Maja Orel Schwarz – istaknula je kako su vrijednosti koje promiče LEAP Summit upravo one koje svojim projektima, poputa Erasmus+ i Horizon Europa, promiče i Europska unija. Foto: Mislav Mesek  / Leap Summit

7. LEAP Summit u Zagrebu

12. svibnja 2022. – Uz podršku Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, u zagrebačkom CineStar Branimir Mingle Mallu svečano je otvoren LEAP Summit – multidisciplinarna konferencija, koja je u svom sedmom izdanju okupila je sudionike iz više od 20 zemalja te više od 60 inozemnih i domaćih predavača.

Na tri različite pozornice: LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage, izmjenjivali su se brojni govornici, panelisti, predstavnici velikih kompanija, start-up tvrtki i freelancera, koji su s publikom podijelili svoja iskustva vezana uz poduzetništvo, održivi razvoj, inovacije, digitale tehnologije te razvoj karijera.

Ovogodišnji LEAP obilježilo je izlaganje stručnjaka Europske komisije za e-mobility i smart mobility Jaimea Ruiza Huescara, stručnjakinje za umjetnu inteligenciju i podatke, Lidije Kralj, poznatog TikTok influencera Daria Marčaca i člana Uprave i potpredsjednika za planiranje i provedbu strategije Infobipa, Marina Bezića.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Europska poduzetnička mreža (EEN) i ove su godine podržali LEAP Summit kao partneri konferencije.

LEAP summit je globalni događaj koji mladima pruža priliku za globalno poslovno povezivanje, uči ih kako riješavati probleme na poduzetnički način, ne samo kroz obrazovanje već i kroz osobni rast i razvoj.

Atmosfera na LEAP Summitu. Foto: Mislav Mesek / LEAP Summit

Voditeljica Službe za razvoj i podršku poduzetništva HAMAG-BICRO-a Iva Milašinčić predstavila je digitalnu platformu India-Croatia Startup Bridge koja omogućuje snažnije povezivanje poduzetnika iz Hrvatske i Indije, proširenje njihova poslovanja i pozicioniranje na globalnom tržištu. Ujedno je predstavila Indijsko-hrvatski startup izazov, natjecanje u okviru kojeg se traže inovativna rješenja startup poduzeća za tri iskazana problema. Ukupna vrijednost nagrada koje omogućuju partneri projekta Infobip, KONČAR i HexGn iznosi 43.000 USD. Inovativna rješenja moguće je prijaviti do 31. svibnja putem poveznice.

Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije sa Sveučilišta u Splitu, predstavio je FINNO platformu koja nudi informacije o financijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Putem platforme je također moguće brzo i jednostavno organizirati online sastanak s brojnim EEN savjetnicima iz regije. Platforma je razvijenu u sklopu Europske poduzetničke mreže, s ciljem jačanja daljnjeg jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji. Platforma je dostupna na https://www.finnosee.eu/.

„LEAP summit je globalni događaj koji mladima pruža priliku za globalno poslovno povezivanje, uči ih kako riješavati probleme na poduzetnički način, ne samo kroz obrazovanje već i kroz osobni rast i razvoj, a da pritom zadržimo ono što nam je bitno“, poručila je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, koji već sedam godina uspješno organizira LEAP Summit.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: